Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Νέας Ιωνίας με θέμα τη βία κατά των γυναικών. Στη συζήτηση που έγινε αναδείχθηκε η ρίζα τις βίας κατά των γυναικών στον χώρο δουλειάς, εκεί όπου σπουδάζει, αθλείται, περνάει τον ελεύθερο χρόνο της, ότι δεν είναι μόνο σεξουαλική αλλά πολύπλευρη και βαθιά ριζωμένη στις εκμεταλλευτικές σχέσεις της βάναυσης καπιταλιστικής κοινωνίας και οικονομίας. Εκτενής αναφορά έγινε και στην αποπροσανατολιστική χρήση του όρου «γυναικοκτονία» σε ό,τι αφορά την ένταξή του στο Ποινικό Δίκαιο ως αυτοτελούς εγκλήματος. Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης δομών και συμβουλευτικών κέντρων σε όλους τους δήμους τα οποία να εξασφαλίζουν την προστασία και ολόπλευρη υποστήριξη των γυναικών που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σεφέρης»,από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, από το παράρτημα του ΕΣΥΝ και από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων παιδικών σταθμών Νέας Ιωνίας.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το συλλαλητήριο των φορέων και συνδικάτων της Αττικής το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12 μ. στο Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ