Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΑΝΙΑ
Διαδηλώσεις ενάντια στην «αμυντική» συμφωνία με τις ΗΠΑ

Στη διαδήλωση στην Κοπεγχάγη συμμετείχαν και οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
Στη διαδήλωση στην Κοπεγχάγη συμμετείχαν και οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
Μαζική διαδήλωση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία στην Κοπεγχάγη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/2, ενάντια στην απόφαση της δανέζικης σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης να υπογράψει νέα «αμυντική» συμφωνία με τις ΗΠΑ, παραχωρώντας τα εδάφη της Δανίας στις ΗΠΑ για να έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν στρατό και πολεμικό υλικό, όποτε το θεωρούν αναγκαίο για τη διεκπεραίωση των ιμπεριαλιστικών αποστολών.

Διαδηλώσεις για το ίδιο θέμα έγιναν και στις πόλεις Ααρχους και Ααλμποργκ.

Σε μια περίοδο κατά την οποία οξύνεται επικίνδυνα η αντιπαράθεση Δύσης - Ρωσίας, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ουκρανία, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Δανίας, με τη νέα «αμυντική» συμφωνία, επιχειρεί να καταστήσει και επισήμως τη χώρα πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, σε βάρος των λαών της ευρύτερης περιοχής, την ώρα μάλιστα που και εκεί ο Ρώσος πρέσβης προειδοποιεί ότι σε περίπτωση σύρραξης θα χτυπήσουν με πυραύλους αμερικανικές βάσεις όπου και να έχουν εγκατασταθεί.

Χαρακτηριστική είναι και η στάση του οπορτουνιστικού κόμματος των Κοκκινοπράσινων, που στηρίζει τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Δανίας και σε δηλώσεις του για τις κινητοποιήσεις ισχυρίστηκε ότι... «δεν στηρίζουμε τις διαδηλώσεις του Σαββάτου γιατί η ώρα είναι ακατάλληλη!».

Στη διαδήλωση της Κοπεγχάγης συμμετείχαν μαζικά οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, απαιτώντας καμία εμπλοκή τόσο της δανέζικης όσο και της ελληνικής κυβέρνησης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ