Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέα περιοδεία Ερντογάν στην Αφρική

Με επίσκεψη στη Γουινέα - Μπισάου ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, ολοκλήρωσε χτες άλλη μία περιοδεία σε αφρικανικές χώρες.

Η περιοδεία ξεκίνησε την Κυριακή από τη Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό, όπου υπέγραψε 7 συμφωνίες και πρωτόκολλα, όπως αυτά για την ενίσχυση των διμερών στρατιωτικών σχέσεων, της αμυντικής βιομηχανικής, τη δημιουργία αυτοκινητόδρομου μήκους 1.083 χλμ. και σιδηροδρομικής γραμμής.

Τη Δευτέρα ο Τούρκος Πρόεδρος μετέβη στη Σενεγάλη, όπου μίλησε σε επιχειρηματικό φόρουμ και επρόκειτο και εκεί να υπογράψει διμερή μνημόνια και συμφωνίες, αλλά και να εγκαινιάσει νέο μεγάλο αθλητικό στάδιο που έφτιαξαν τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες.

Τον περασμένο Οκτώβρη είχε πραγματοποιήσει περιοδεία σε Αγκόλα, Νιγηρία και Τόγκο και τον περασμένο Δεκέμβρη φιλοξένησε την τρίτη Σύνοδο Κορυφής Τουρκίας - Αφρικής.

Επιστρέφοντας χτες στην Τουρκία, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου, Ισαάκ Χέρτζογκ. Ανέφερε πως η επίσκεψη αυτή θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω τις επιχειρηματικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, «από το φυσικό αέριο και πολλά άλλα ζητήματα». Επέρριψε δε στον προηγούμενο Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπ. Νετανιάχου, την καθυστέρηση στην αναθέρμανση των σχέσεων Ισραήλ - Τουρκίας, λέγοντας πως «η αρνητική άποψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού αυτής της περιόδου δεν κατέστησε εφικτή τη συνέχιση της διαδικασίας». Προέβλεψε δε από δω και μπρος «πολλές, διαφορετικές εξελίξεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ