Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αλλαγή ... «σκοπιάς»

«Κορόνα - γράμματα είναι ο τίτλος που ταιριάζει στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοικούσας Επιτροπής στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης», που έγιναν την περασμένη βδομάδα, τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Θεσσαλονίκης». Η συγκεκριμένη εκλογή ήταν το αποτέλεσμα συναλλαγής ανάμεσα στις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πριν από τις αρχαιρεσίες, για να μοιραστούν χρονικά την προεδρία. Με βάση τα προεκλογικά παζαρέματα ο μέχρι τώρα πρόεδρος, κ. Τσαρούχας, αντικαταστάθηκε, γι' αυτή την πρώτη περίοδο, από τον κ. Τσέντο, τον εκλεκτό της ΝΔ.

Αδιαφορώντας για τα συμφέροντα του κλάδου, που βιώνει πολλά και πιεστικά προβλήματα, οι δύο παρατάξεις έριξαν το κέρμα για να πετύχουν, όπως τονίζει η ανακοίνωση της ΔΗΚΕΒΕ:

«Την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας των επικεφαλής των δύο παρατάξεων, που ας σημειωθεί μειώθηκε σημαντικά η δύναμή τους. Την αποτροπή της πιθανότητας να υπάρξει Διοίκηση που δε θα ακολουθούσε τυφλά τις φιλομονοπωλιακές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δε θα εντάσσονταν στην αντιΕΒΕ επίθεση της κυβέρνησης».

Η ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης καλεί τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους της πόλης να καταδικάσουν τις παρατάξεις αυτές, που με τα παζαρέματα και την όλη στάση τους έχουν μετατρέψει τις οργανώσεις σε ουραγούς της κυβερνητικής πολιτικής, που οδηγεί στην εξαφάνιση της πλειοψηφίας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Καλεί επίσης τους επαγγελματίες να «καταδικάσουν με την ψήφο τους και τα αντίστοιχα κόμματα που μόνιμα απουσιάζουν από τις διεκδικήσεις του χώρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ