Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ
Κινητοποίηση για τα κυβερνητικά χρέη

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες, οι έμποροι και οι αυτοκινητιστές εάν δε λυθούν άμεσα τα προβλήματα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Αυτό αποφάσισε το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε τα προβλήματα που δημιουργεί στο Ταμείο η συνεχής μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα έσοδα του Ταμείου που το οδηγεί στη μειωμένη δυνατότητα να παράσχει στους ασφαλισμένους τις αναγκαίες παροχές. Οπως είπε συγκεκριμένα ο διοικητής του ΟΑΕΕ Κ. Κόντος, οι οφειλές του κράτους στον Οργανισμό, μόνο από το ΤΕΒΕ, ανέρχονται σε 73,1 δισ. δρχ. από τη διμερή χρηματοδότηση, ενώ οφείλονται σημαντικά ποσά και από το ΕΚΑΣ και τον κοινωνικό πόρο. Ταυτόχρονα, μειώνεται συνεχώς και το ποσό της κρατικής επιχορήγησης από το φόρο χαρτοσήμου που αντικαταστάθηκε από το ΦΠΑ. Ετσι, το ΤΕΒΕ μετατράπηκε από πλεονασματικό σε ελλειμματικό Ταμείο.

Την ακολουθούμενη πολιτική συρρίκνωσης του κοινωνικού χαρακτήρα του Ταμείου, που οδηγείται στην πλήρη ανταποδοτικότητα, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, Χρ. Τριάντης.

Το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ μετά τη συνάντηση αποφάσισε: να γίνουν συναντήσεις με όλα τα κόμματα και να ζητηθούν δεσμεύσεις για επίλυση του προβλήματος, να επιδιωχτεί η άμεση εκπλήρωση των υποχρεώσεων του κράτους και να δοθεί συνέντευξη Τύπου για το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ