Πέμπτη 17 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαμαρτυρία με τα ταξί για τις αυξήσεις - «φωτιά» στα καύσιμα

Συγκέντρωση με τα αυτοκίνητά τους αύριο Παρασκευή, στις 10 π.μ. στη συμβολή της Λεωφόρου Καβάλας και της Σπύρου Πάτση, διεκδικώντας μέτρα στήριξης για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα, οργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί.«Πανδημία, ακρίβεια, χρέη, κόστος καυσίμων, αναδουλειά έχουν κάνει την καθημερινότητά μας αφόρητη. Δεν πάει άλλο», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι Επιτροπές Αγώνα καταγγέλλουν τις συνεχείς αυξήσεις στα καύσιμα, καθώς και το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του κόστους, που εξανεμίζει το μεροκάματό τους, αφορά τον Ειδικό Φόρο και τον ΦΠΑ. «Η διεθνής τιμή ανεβαίνει γιατί έτσι εξυπηρετεί τα μονοπώλια, κλέβοντας το μεροκάματο. Ερχεται και η κυβέρνηση και στηρίζει αυτά τα μονοπώλια, ενώ με τους φόρους πάνω στην τιμή μάς εξοντώνει», επισημαίνουν. Πολλοί επαγγελματίες, προσθέτουν, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν με τα ταξί «γιατί σκεφτόμαστε πόσα κενά χιλιόμετρα θα κάνουμε» και φοβούνται ότι στο τέλος δεν θα τους μείνει «τίποτα από το κόμιστρο».

Οι Επιτροπές Αγώνα διεκδικούν την κατάργηση του Ειδικού Φόρου και του ΦΠΑ στα καύσιμα, ενώ στηλιτεύουν τη στάση της πλειοψηφίας του ΣΑΤΑ και της Ομοσπονδίας, που «λειτουργεί σαν μακρύ χέρι της κυβέρνησης, στηρίζει τις αποφάσεις της» και αρκείται να «παρακαλάει την κυβέρνηση μπας και δώσει ένα ψίχουλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ