Πέμπτη 17 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΝΑΠΗΡΟΙ - ΧΡΟΝΙΟΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ
Κινητοποίηση αύριο για μέτρα προστασίας από την ακρίβεια

Στο υπουργείο Οικονομικών στις 5 μ.μ.

Σε κινητοποίηση αύριο, Παρασκευή, στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Οικονομικών (οδός Νίκης, Σύνταγμα) καλούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Πανελλαδικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ, απαιτώντας επείγοντα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.

«Τα άτομα με αναπηρία, οι χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές τους έχουν πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις οριζόντιες μνημονιακές περικοπές, σε επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο ΠΑΣΑΠ στο κάλεσμά του, ο οποίος με απόφαση του ΔΣ συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση. Θυμίζει τόσο τα άγρια αντιαναπηρικά μέτρα των τελευταίων ετών που έχουν αυξήσει δραματικά την διαχρονική ανεργία και τη φτώχεια των ατόμων με αναπηρία, αλλά και τα τεράστια προβλήματα που οξύνθηκαν με την πανδημία. Οπως σημειώνει, «έχουν να αντιμετωπίσουν ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στα προϊόντα, στην Ενέργεια, στα καύσιμα κ.α., που καθιστά αδύνατη ακόμα και την κάλυψη βασικών καθημερινών αναγκών».

Οι ανάπηροι και χρόνιοι πάσχοντες απαιτούν:

  • Γενναία αύξηση όλων των επιδομάτων αναπηρίας, ανεξαρτήτως ποσοστού και ασφάλισης, τουλάχιστον 100 ευρώ από 01/01/22.
  • Ολόκληρο επίδομα και ολόκληρη σύνταξη μπροστά στις γιορτές του Πάσχα και το καλοκαίρι.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου καυσίμων, καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι ή μικρή επιχείρηση, μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση όλων των δημοτικών τελών για όλα τα ΑμεΑ και τους χρόνιους πάσχοντες.
  • Επέκταση του εξωιδρυματικού επιδόματος με πλήρη αποσαφήνιση του νόμου σε όλους τους βαριά κινητικά αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
  • Κανένα επίδομα αναπηρίας και καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
  • Ολοι οι ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν όλα τα αναγκαία τεχνολογικά βοηθήματα, προθέσεις και τεχνητά μέλη, ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας, αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι εργαζόμενοι ή άνεργοι.
  • Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες και εξετάσεις, κανένα πλαφόν. Κάλυψη όλου του κόστους από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης και δεύτερης κατοικίας, καμία διακοπή ρεύματος σε απλήρωτους, απολυμένους, ανασφάλιστους κ.λπ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλπικες κυβερνητικές διακηρύξεις για την αναπηρία, στο φόντο περαιτέρω μείωσης των δαπανών (2023-12-16 00:00:00.0)
Σχέδιο παρεμβάσεων από τη ΣΕΑΑΝ (2019-08-14 00:00:00.0)
Σε θέση μάχης απέναντι στη νέα επίθεση στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας (2018-02-08 00:00:00.0)
Δεν έχουν καταβληθεί για Μάρτη - Απρίλη (2012-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ