Πέμπτη 17 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ
Απλήρωτοι και με υψηλές κρατήσεις για την ασφάλισή τους

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες από τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

Τους απαράδεκτους όρους και συνθήκες εργασίας που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι απογραφείς στην ΕΛΣΤΑΤ, με αποκορύφωμα το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι, κατήγγειλε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας με την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε χτες το πρωί έξω από τα γραφεία της υπηρεσίας.

Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στο σωματείο από εργαζόμενους στην απογραφή πληθυσμού - κατοικιών αναδεικνύουν μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μεταξύ άλλων η ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει πληρώσει ακόμα τους εργαζόμενους, που είναι χιλιάδες πανελλαδικά. Οι επαναλαμβανόμενες παρατάσεις της απογραφής συνοδεύτηκαν από λύση συμβάσεων χωρίς αποζημίωση σε όσους αρνήθηκαν ή δεν μπορούσαν να εργαστούν, ακόμα και σε εργαζόμενους που δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν να δουλεύουν όταν νόσησαν από κορονοϊό. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι δεν ενημερώθηκαν για τη διαδικασία έκδοσης τίτλου κτήσης στον ΕΦΚΑ και για τους όρους του συγκεκριμένου ασφαλιστικού καθεστώτος, που συνεπάγεται υψηλές κρατήσεις από τις μεικτές αποδοχές και εξολοκλήρου πληρωμή της ασφάλισης από τους ίδιους.

Το σωματείο και οι εργαζόμενοι κατέθεσαν το αίτημά τους για άμεση συνάντηση με εκπρόσωπο της ΕΛΣΤΑΤ για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

«Η ΕΛΣΤΑΤ δεν αποτελεί εξαίρεση σε σχέση με τις ιδιωτικές εταιρείες έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων», τονίζει ο Σύνδεσμος και καταγγέλλει πως «το μπλοκάκι, η σύμβαση έργου και ο τίτλος κτήσης είναι οι μόνοι προσφερόμενοι τρόποι απασχόλησης σε αυτούς τους χώρους δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ