Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΟΕ
Πιστή στη γραμμή του «διαλόγου»

Για μετά τις εκλογές τα χειρότερα, περί του ωραρίου εργασίας στις τράπεζες

Παρά την παραδοχή της αποτυχίας του ψευδεπίγραφου 35ωρου, που υποχρεώθηκε να κάνει κάτω από την αγανάκτηση των τραπεζοϋπαλλήλων για τις συνεχείς παραβιάσεις του ωραρίου τους, το προεδρείο της ΟΤΟΕ, σε συνάντηση που είχε χτες με τον υφυπουργό Εργασίας Χ. Πρωτόπαππα , συμφώνησε μαζί του να παραπέμψει το θέμα σε «διάλογο» μετά τις εκλογές.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, τόσο ο υφυπουργός, όσο και οι συνδικαλιστές παραδέχτηκαν την οξύτητα του προβλήματος, κυρίως εκεί που εφαρμόζεται το «πιλοτικό» 35ωρο. Αυτό δεν τους εμπόδισε στο να το εκθειάσουν και να δηλώσουν πως μετά τη λήξη της εφαρμογής του, τέλος Μάρτη, θα ξεκινήσουν, νέο «κύκλο διαλόγου», για την επέκταση της εφαρμογής του.

Και οι δύο πλευρές έριξαν τις ευθύνες στους τραπεζίτες για τις συνεχείς καταστρατηγήσεις του ωραρίου και στα καταστήματα που εφαρμόζεται πιλοτικά το «35ωρο» και στα άλλα, την ίδια στιγμή που η συμβολή και των δυο ήταν καθοριστική στον καθορισμό του και στην εφαρμογή του. Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας έθεσε ξανά και επιτακτικά το ζήτημα «ειδικών ωραρίων» για κατηγορίες τραπεζοϋπαλλήλων. Διεθνώς το ωράριο λειτουργίας των εργαζομένων «ειδικών κατηγοριών» είναι 7πμ - 7μμ .


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ