Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ι. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΕ»
Δικαστικά ενάντια στην απεργία

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την απεργία διαρκείας για την επαναπρόσληψη δυο συναδέλφων τους

Σε δικαστικά μέτρα προσέφυγε για άλλη μια φορά η εργοδοσία στην επιχείρηση « Ι. Λυμπερόπουλος ΕΕ», ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι απαιτούν την επαναπρόσληψη δυο απολυμένων συναδέλφων τους, οδηγών. Παρ' όλα αυτά, η απεργία συνεχίζεται με αποφασιστικότητα και με τη στήριξη της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών(ΠΟΕΕΠ).

Η νέα προσφυγή της επιχείρησης εκδικάζεται σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Εργατικών Διαφορών. Η διεύθυνση της επιχείρησης ζητά να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία διαρκείας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών, που ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής. Καθημερινά εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους απολυμένους και την ΠΟΕΕΠ όλα τα εργοστασιακά σωματεία του κλάδου, καθώς και σωματεία από άλλους κλάδους. Τη συμπαράστασή του εκφράζει και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του, στην οποία τονίζει ότι οι μέχρι σήμερα προσπάθειες για τη λύση του προβλήματος «προσέκρουσαν στην αδιαλλαξία του εργοδότη, που επιμένει να καταπατεί τα στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Το ΕΚΘ καλεί, επίσης, τα σωματεία της δύναμής του «να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των απολυμένων, που πάνω από τρεις βδομάδες κινητοποιούνται, ώστε να αποκρουστούν η αυθαιρεσία και οι παράνομες ενέργειες του εργοδότη και να γίνουν σεβαστές οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ