Κυριακή 3 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εις υγείαν

Του «Ασώτου» σήμερα, έτσι τουλάχιστον γράφει το ημερολόγιο. Η αλήθεια είναι πως δε γνωρίσαμε ποτέ κανέναν που να ονομάζεται Ασωτος, συναντήσαμε όμως πολλούς, πάρα πολλούς «άσωτους» στο διάβα μας. Ασωτους όχι μόνο στα χρήματα, αλλά σε πολλά ή και σε όλα. Λέμε λοιπόν να κάνουμε και εμείς μερικές αταξίες, «ασωτίες». Τώρα. Να το ρίξουμε έξω, να πιούμε πολύ, να ευθυμήσουμε, να ξεχάσουμε τα πάντα, γιατί όταν με το καλό θυμηθούμε να «επιστρέψουμε» δε θα τρέχει τίποτε. Αντίθετα, ο μόσχος ο σιτευτός θα μας περιμένει στο τραπέζι. Προς το παρόν όμως, θα πιούμε έναν «δούκα» στο ποτήρι...

«Δούκας», λοιπόν: Κουαντρό, δυο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, μια κουταλιά της σούπας χυμό από πορτοκάλι, μισή κουταλιά της σούπας Μαρασκίνο, ένα αυγό και: Χτυπάμε τα υλικά στο σέικερ, γεμίζουμε τα ποτήρια μέχρι τη μέση, προσθέτουμε σαμπάνια ή έστω κρασί σπουμάντε (αφρώδες) και ανακατεύουμε με προσοχή.

Ξαφνικά, μας κυριεύει η τρελή επιθυμία να κάνουμε και ένα «Στριπτίζ». Πειράζει;

Τι θα χρειαστούμε; 3/4 Τζιν, 1/4 Καλβαντός, μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, μερικές σταγόνες σιρόπι βύσσινο. Θα χτυπήσουμε τα υλικά στο σέικερ και θα το σερβίρουμε σε ανάλογα ποτήρια που θα τα γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού.

Φυσικά, και δε θα παραλείψουμε να σηκώσουμε τα ποτήρια και να ευχηθούμε: Εις υγείαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ