«Δούκας», λοιπόν: Κουαντρό, δυο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, μια κουταλιά της σούπας χυμό από πορτοκάλι, μισή κουταλιά της σούπας Μαρασκίνο, ένα αυγό και: Χτυπάμε τα υλικά στο σέικερ, γεμίζουμε τα ποτήρια μέχρι τη μέση, προσθέτουμε σαμπάνια ή έστω κρασί σπουμάντε (αφρώδες) και ανακατεύουμε με προσοχή.
Ξαφνικά, μας κυριεύει η τρελή επιθυμία να κάνουμε και ένα «Στριπτίζ». Πειράζει;
Τι θα χρειαστούμε; 3/4 Τζιν, 1/4 Καλβαντός, μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, μερικές σταγόνες σιρόπι βύσσινο. Θα χτυπήσουμε τα υλικά στο σέικερ και θα το σερβίρουμε σε ανάλογα ποτήρια που θα τα γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού.
Φυσικά, και δε θα παραλείψουμε να σηκώσουμε τα ποτήρια και να ευχηθούμε: Εις υγείαν.