Κυριακή 3 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Το δικό μας τάνγκο

Τελικά τι είναι το τάνγκο; Είναι απλώς ένας χορός με θεαματικές φιγούρες; `Η μήπως είναι μια χορευτική κίνηση γεμάτη πάθος, πόθο, ζήλια, κτητικότητα, αδιαφορία, πίστη, απιστία; Είναι μια χορευτική κίνηση που πότε σε καλεί και πότε σε απορρίπτει; Υπάρχουν όμως και μερικοί που διατείνονται, ότι το τάνγκο διέπεται από μια σπαρακτική μελαγχολία, από μια κραυγή απελπισίας, ότι είναι ένας μελωδικός και ρυθμικός λυγμός, που μέσω της γλώσσας του σώματος, προσπαθεί να ξεσπάσει. Να γίνει κλάμα, για να εκδηλωθεί, να εκτονωθεί, να γαληνέψει.

Τελικά τι είναι το τάνγκο; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει κατηγορηματικά, διότι όλοι έχουν τη δική τους αλήθεια για τούτο τον παθιασμένο χορό που γεννήθηκε και «ανδρώθηκε» στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Αϊρες, αλλά που σύντομα διαδόθηκε και κατέκτησε τις πιο «ευγενικές» αίθουσες της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Οσο για τη χώρα μας, η ιδέα του «Τάνγκο» μεταδόθηκε τα τελευταία χρόνια σε μορφή επιδημίας, με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνά το τάνγκο να μετράει και περισσότερους «ασθενείς», πιστούς, μανιακούς, φανατικούς οπαδούς. Είμαστε, άραγε τόσο ερωτικός λαός ή τόσο απελπισμένος; Ιδού η απορία. Και να ήταν μονάχα αυτή! Ενα είναι σίγουρο: πως για να χορέψεις τάνγκο χρειάζονται δύο. Τουλάχιστον!

Για να λύσουμε, λοιπόν, όλες τις τυχόν απορίες, για να ενημερωθούμε καλύτερα, για να μάθουμε και εμείς να χορεύουμε αργεντίνικο τάνγκο, μπορούμε να απευθυνθούμε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τάνγκο (εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα), που φέρει τη διακριτική επωνυμία: «Ακαδημία του Τάνγκο» (Ακάμαντος 14, Θησείο). Και σημειώστε: αν τελικά βρεθούμε εκεί δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναζητήσουμε το πρώτο τεύχος, του εικαστικά καλαίσθητου, περιοδικού «Tango Nuestro» (υπεύθυνη: Στέλλα Κατσαρού - Τζεβελέκη). Πρόκειται για ένα ερασιτεχνικό έντυπο, γραμμένο με πολλή αγάπη, με τρομερό κέφι και με ένα μεταδοτικό ενθουσιασμό! Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 010.342.42.34.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ