Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Πολλαπλά τα «κενά ασφαλείας»...

Την έντονη ανησυχία της για την έκρυθμη κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο εξέφρασε χτες η Ρωσία διά του διπλωματικού αντιπροσώπου της στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Ν.Υόρκη, Σεργκέι Λαβρόφ.

Μιλώντας σε επίσημη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας με θέμα την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, ο Λαβρόφ επισήμανε ότι «στην περιοχή υπάρχει θεσμικό κενό, έλλειψη εξουσίας» παρά τη διεξαγωγή των πρόωρων, όπως είπε, εκλογών που διεξήχθησαν τον περασμένο Νοέμβρη. «Ακόμα και τώρα κάποιος μπορεί να δολοφονηθεί στο Κόσσοβο γιατί μιλά τη σερβική γλώσσα» υπογράμμισε ο Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας πως η κατάσταση αποσταθεροποίησης στο Κοσσυφοπέδιο θα παρατείνεται συνεχώς «καθώς δε γίνεται τίποτε για να αποτραπεί η διείσδυση εξτρεμιστικών στοιχείων» στους μηχανισμούς διοίκησης της επαρχίας.

Ωρες μετά την τοποθέτηση του Σ. Λαβρόφ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ βρήκε, απ' την πλευρά του, πως η μολονότι η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο «είναι βελτιωμένη δεν είναι ικανοποιητική». Το ίδιο σώμα διαπίστωσε πως «μείζονα προβλήματα» στη σερβική επαρχία παραμένουν η έλλειψη ελευθερίας και ασφάλειας στη μετακίνηση σερβικού και γενικότερα του μη-αλβανικού πληθυσμού, το οργανωμένο έγκλημα και τα συνεχιζόμενα προβλήματα που σχετίζονται με τον επαναπατρισμό προσφύγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ