Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Διόδια στο κέντρο του Λονδίνου!

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Πέντε στερλίνες, δηλαδή λίγο περισσότερο από 8 ευρώ θα πρέπει πια να πληρώνουν οι κάτοικοι της βρετανικής πρωτεύουσας και όχι μόνο, οιοσδήποτε επιθυμεί να κυκλοφορεί στο κέντρο του Λονδίνου από τις 7 το πρωί ως τις 18.30, Δευτέρα έως και Παρασκευή!

Την είδηση για πρόσβαση επί πληρωμή, επιβεβαίωσε χτες ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Κεν Λίβινγκστον, τονίζοντας ότι το σχέδιο αυτό έχει στόχο την αποσυμφόρηση του Λονδίνου και διευκρίνισε ότι θα τεθεί σε ισχύ από τις 17 Φεβρουαρίου 2003. Παράλληλα, ο Λίβινγκστον δήλωσε ότι το πρόγραμμα αυτό μπορεί να αποφέρει ετησίως περί τα 150 εκατομμύρια στερλίνες - 240 εκατομμύρια ευρώ - τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιωθούν οι δημόσιες μεταφορές και να μειωθούν τα μποτιλιαρίσματα κατά 10% ως 15%.

Περίπου 230 κάμερες θα εγκατασταθούν στις εισόδους της περιμέτρου που θα οριστεί γι' αυτά τα διόδια. Θα συνδέονται με ένα κεντρικό υπολογιστή και θα ελέγχουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων για να διαπιστώνεται αν οι οδηγοί τους έχουν πληρώσει το φόρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ