Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Οι γέφυρες βγαίνουν στο σφυρί

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Η ιστορική γέφυρα του Μπρούκλιν θα είναι η πρώτη γέφυρα που θα μπορέσουν σύντομα να «χτυπήσουν» οι υποψήφιοι επενδυτές, ενώ και οι Manhattan Bridge, Queensboro Bridge, Williamsburg Bridge αναμένονται να ακολουθήσουν λίαν συντόμως.

Η απόφαση για την ιδιωτικοποίηση των γεφυρών ανήκει στο δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, προκειμένου όπως τόνισε να εισρεύσει χρήμα στα δημοτικά ταμεία, για να καλυφτούν οι συνέπειες από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Μπλούμπεργκ τόνισε ότι ο δήμος έχει μια «τρύπα» 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στον ύψους 40 δισ. προϋπολογισμό του και επιδιώκει να καλύψει μέρος αυτού του ποσού από την πώληση των γεφυρών.

Αν τελικά υπάρξει απόφαση, αναμένονται αντιδράσεις από τα τοπικά συμβούλια του Μπρούκλιν και του Κουίνς, τα οποία έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους και στην πρόταση του δημάρχου να επιβληθούν διόδια στις γέφυρες, η χρησιμοποίηση των οποίων είναι σήμερα δωρεάν. Οι εκτιμήσεις για το ύψος του ποσού που θα συγκεντρώνεται ετησίως από τα διόδια κάνουν λόγο για 800 εκατομμύρια δολάρια.

Οσο για τον πιθανότερο ενδιαφερόμενο να αγοράσει τις γέφυρες, είναι η νεοϋορκέζικη εταιρία «Metropolitan Transportation Authority», εκπρόσωπος της οποίας, όταν ρωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ