Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Η «έκρηξη» τάραξε...

ΡΩΜΗ.--

Μια μικρής ισχύος έκρηξη κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών στη Ρώμη δημιούργησε μίνι πανικό στους πολιτικούς κύκλους.

Πρώτος και καλύτερος, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Κάρλο Αζέλιο Τσιάμπι εξέφρασε τον «αποτροπιασμό του για τη σοβαρή προσβολή κατά των θεσμών» με την επίθεση με δυναμίτιδα που σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κλαούντιο Σκαγιόλα χαρακτήρισε την έκρηξη επίθεση εναντίον της εθνικής ασφαλείας, μόλις μερικές ημέρες μετά τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που είχαν στην κατοχή τους χάρτες της αμερικανικής πρεσβείας στη Ρώμη και ποσότητα κυανιούχου διαλύματος, ματαιώνοντας έτσι πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Περισσότερο λάδι στη φωτιά ρίχνει ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι που δήλωσε ότι οι πρόσφατες διαδηλώσεις αριστερών κομμάτων της αντιπολίτευσης αύξησαν την πολιτική ένταση στη χώρα. «Η έκρηξη είναι ένα ανησυχητικό γεγονός... Νομίζω ότι η πολιτική ένταση πρέπει να αμβλυνθεί», είπε για την έκρηξη, που ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη. Μία επίθεση, που αρχικά οι ίδιες οι αρχές είχαν κάνει λόγο ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ