Πέμπτη 28 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο η μεγάλη συναυλία για την Εργατική Πρωτομαγιά με την Μαρία Φαραντούρη

Στις 8 μ.μ. στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου

Τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει μεγάλη συναυλία με την Μαρία Φαραντούρη αύριο Παρασκευή, στις 8 μ.μ. στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεΐκου 137).

Συμμετέχουν ακόμα η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Βασίλης Γισδάκης, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και η Ελένη Καρτελιά.

Η ενορχήστρωση και η διεύθυνση ορχήστρας είναι του Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Παίζουν οι μουσικοί: Αχιλλέας Γουάστορ (πιάνο), Ηρακλής Ζάκας (μπουζούκι), Σταύρος Καβαλιεράτος (κοντραμπάσο), David Lynch (πνευστά), Μιχάλης Πορφύρης (τσέλο), Γρηγόρης Συντρίδης (ντραμς), Γιώργος Τσοκάνης (keyboards), Μανόλης Ανδρουλιδάκης (κλασική κιθάρα) και Χρήστος Μιχάλης (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα).

Η σπουδαία ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο αγαπημένα τραγούδια. Πολλά από αυτά μάλιστα τα έχει πρωτοτραγουδήσει και τα έχει σημαδέψει με την εμβληματική φωνή της. Τραγούδια αγωνιστικά, τραγούδια που έχουν συνδεθεί με μεγάλες στιγμές έξαρσης του λαού μας και της ταξικής πάλης στη χώρα μας, αλλά και πολλές μουσικές εκπλήξεις περιλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμα της συναυλίας.

Οι πρόβες για τη μεγάλη συναυλία βρίσκονται στην τελική ευθεία ώστε να είναι όλα έτοιμα για αύριο. Ο Μ. Ανδρουλιδάκης, μεταφέροντας το κλίμα από τις πρόβες, σημειώνει ότι «το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει φυσικά Μίκη Θεοδωράκη, που έχει σημαδέψει με την μουσική του και τα τραγούδια του την πορεία της», αλλά και «πολλούς και σημαντικούς νεότερους και παλαιότερους δημιουργούς. Εννοείται ότι θα ακουστούν λόγια ποιητών πολύ σημαντικά. Οι σημαντικότεροι Ελληνες ποιητές θα ακουστούν. Ευελπιστώ ότι θα φανούμε αντάξιοι της μεγάλης πορείας της Μαρίας Φαραντούρη στο ελληνικό τραγούδι, αλλά και των εργατικών αγώνων που δίνουν αφορμές για να κάνουμε αυτές τις συναυλίες».

Από τις πρόβες για την μεγάλη συναυλία

RIZOSPASTIS

Από τις πρόβες για την μεγάλη συναυλία
Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ για τη συναυλία - αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά, ο Μ. Ανδρουλιδάκης τονίζει ότι «το ΚΚΕ είναι από τους ελάχιστους φορείς στους οποίους μπορούμε να έχουμε μία ελπίδα για να υπάρχει ένα πολιτιστικό έργο αντάξιο αυτών που θέλουμε να πιστεύουμε ότι ακόμα υπάρχουν στις ψυχές του λαού μας, και όχι μόνο βέβαια.

Δεν είναι μοναδική πρωτοβουλία αυτή. Οπως ξέρουμε, έχουν γίνει και παλιότερα και πολύ πρόσφατα συναυλίες πολύ σημαντικών δημιουργών. Η δική μου ελπίδα είναι ότι αφενός το ίδιο το Κόμμα θα συνεχίσει να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες, αφετέρου θα παραδειγματιστούν ίσως και άλλοι για να μπουν σε έναν δρόμο που θα ανεβάσει το επίπεδο του λαού μας, και όχι να το ρίχνει συνεχώς και πιο κάτω με αυτά τα προϊόντα υποκουλτούρας που βλέπουμε συνέχεια να διαφημίζονται και να προβάλλονται».

Απαραίτητη για την είσοδο είναι η επίδειξη της πρόσκλησης. Οι προσκλήσεις διατίθενται από τις Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου λειτουργεί ως αμιγής χώρος για εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Για παιδιά έως και 17 ετών ισχύει είτε η επίδειξη πιστοποιητικού είτε η δήλωση αρνητικού self test τελευταίου 24ώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ