Πέμπτη 28 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πανηγύρια για τα κέρδη των τουριστικών ομίλων, κοροϊδία χωρίς τέλος για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Με δεσμεύσεις στους τουριστικούς ομίλους ότι η κυβέρνηση θα κάνει το παν για να στηρίξει μια ακόμα διαφαινόμενη «καλή χρονιά» για τα κέρδη τους, που χτίζονται πάνω στην άγρια εκμετάλλευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, και με μια σειρά από κούφια λόγια για τους εργαζόμενους του κλάδου, συμμετείχε χτες ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, με αντικείμενο την «πορεία και τις προοπτικές του τουρισμού για τη φετινή σεζόν».

Κάνοντας σαφές ότι πάνε πια περίπατο ακόμα και εκείνα τα υγειονομικά πρωτόκολλα - «λάστιχο» που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια, ο πρωθυπουργός είπε ότι «το 2022 θα είναι το πρώτο καλοκαίρι εδώ και τρία χρόνια όπου δεν θα έχουμε ουσιαστικά πανδημικούς περιορισμούς και σκοπός μας είναι να κεφαλαιοποιήσουμε την καλή εικόνα της χώρας, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη τουριστική περίοδο φέτος την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και - γιατί όχι - τον χειμώνα. Διότι κεντρικός σκοπός της κυβέρνησης είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου», στην πρεμούρα του να διασφαλιστούν κέρδη για το τουριστικό κεφάλαιο όλο τον χρόνο.

Για δε τους εργαζόμενους - με φόντο και τις χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας για τις οποίες «παραπονιούνται» οι επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου, δεδομένων και των όρων γαλέρας που επικρατούν στον κλάδο - ο πρωθυπουργός φρόντισε να απογειώσει την κοροϊδία, στέλνοντας δήθεν «ένα μήνυμα σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού: Οτι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό πρέπει κι αυτοί να συμμετέχουν στην αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου. Αυτό δεν σημαίνει μόνο καλύτερες απολαβές, σημαίνει και απαρέγκλιτη τήρηση των όρων της εργατικής νομοθεσίας», αυτής της ίδιας εργατικής νομοθεσίας της άγριας εκμετάλλευσης, της απογείωσης της «ευελιξίας» στον κλάδο και των 13 διαφορετικών Συμβάσεων, των μισθών πείνας και της ανεργίας στο τέλος της σεζόν - το «μερτικό» δηλαδή που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι εδώ και χρόνια από τα ρεκόρ κερδοφορίας στον κλάδο, με τη «σφραγίδα» όλων των αστικών κυβερνήσεων. Για την τήρησή της μάλιστα ο πρωθυπουργός προανήγγειλε... αυστηρούς ελέγχους - προφανώς από το ΣΕΠΕ που φρόντισαν να διαλύσουν όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις.

Στάθηκε, τέλος, στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, παραπέμποντας σε ανακοινώσεις που θα γίνουν «σχετικά σύντομα» ώστε αυτά να διευρυνθούν, παραμένοντας πάντα πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες για αναψυχή και ξεκούραση των λαϊκών οικογενειών και των εργαζομένων που τα έχουν πληρώσει ξανά και ξανά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ