Πέμπτη 5 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Κινήσεις για το προβάδισμα στην κβαντική τεχνολογία

Να φρενάρει τον δρόμο στους τεχνολογικούς ανταγωνιστές των ΗΠΑ και να κλείσει νέες «τρύπες» στον τομέα της κυβερνοασφάλειας επιχειρεί η Ουάσιγκτον, μέσω δύο Προεδρικών Οδηγιών που υπέγραψε χτες το βράδυ ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι οδηγίες στοχεύουν στην προώθηση «εθνικών πρωτοβουλιών» για την ανάπτυξη της Κβαντικής Πληροφορικής (Quantum Information Science, QIS). Βασικός στόχος είναι να εξασφαλιστεί η συνέχιση της πρωτοπορίας των ΗΠΑ στον τομέα της κβαντικής επιστήμης, «μετριάζοντας το ρίσκο» που θέτουν οι κβαντικοί υπολογιστές για την «εθνική και οικονομική ασφάλεια» της χώρας.

Γίνεται εκτενής αναφορά στις πολλαπλές εφαρμογές της κβαντικής επιστήμης και τεχνολογίας, από τον τομέα της Ενέργειας μέχρι την Ιατρική, μέσω προηγμένων εφαρμογών.

Υπεγράφη επίσης «μνημόνιο εθνικής ασφάλειας» για την αποτροπή ή τον περιορισμό «κινδύνων που τίθενται από τους κβαντικούς υπολογιστές στην κυβερνοασφάλεια της Αμερικής» και «μέτρα για την ενίσχυση και θωράκιση της ψηφιοποίησης των επικοινωνιών και της οικονομίας».

Αύξηση επιτοκίων από τη Fed σε ρεκόρ 20ετίας

Την ίδια ώρα, ο υψηλότερος πληθωρισμός της τελευταίας 40ετίας ανάγκασε χτες το βράδυ τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζ. Πάουελ, να προχωρήσει στη μεγαλύτερη αύξηση επιτοκίων εδώ και 20 χρόνια.

Ο Πάουελ ανακοίνωσε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού κατά 0,50%, επισημαίνοντας ότι θα είναι η πρώτη από μία σειρά παρόμοιες κινήσεις μέσα στους επόμενους μήνες.

«Υπάρχει ευρύτερη συναίνεση μεταξύ των μελών της επιτροπής για επιπρόσθετες αυξήσεις μισής μονάδας στο τραπέζι για τις επόμενες δύο συνεδριάσεις», πρόσθεσε.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι θα τεθεί σε εφαρμογή από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) λεπτομερές σχέδιο για τη μείωση του ισολογισμού της Fed, συνολικού ύψους σχεδόν 9 τρισ. δολαρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ