Πέμπτη 5 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Κίνδυνος νέας κλιμάκωσης στο τέμενος Αλ Ακσα

Νέο «λάδι στη φωτιά» στον χώρο του τεμένους Αλ Ακσα στην Ιερουσαλήμ φαίνεται πως ρίχνει το Ισραήλ, καθώς οι κατοχικές αρχές φέρονται να έχουν επιτρέψει σε ομάδες Εβραίων ακροδεξιών εποίκων να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του τεμένους κρατώντας στα χέρια ισραηλινές σημαίες, με αφορμή τη σημερινή εθνική επέτειο ίδρυσης του Ισραήλ.

Οι κατοχικές αρχές έχουν δώσει άδεια σε Εβραίους «επισκέπτες» από τις 7.00 έως τις 11.00 και από τις 13.30 έως τις 14.40, με αφορμή την εθνική «Μέρα Ανεξαρτησίας» που σήμανε την καταστροφή της ιστορικής Παλαιστίνης.

Εκπρόσωπος της «Χαμάς» προειδοποίησε ότι εάν επιτραπεί στους Εβραίους να εισέλθουν στον χώρο του Αλ Ακσα, τότε αυτό θα πατήσει τη σκανδάλη «για νέα σύγκρουση με το Ισραήλ». Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Αραβες και Παλαιστίνιους της περιοχής να κατακλύσουν τον χώρο και να «αντιμετωπίσουν» τους Εβραίους «επισκέπτες». Προειδοποίησε έτσι την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ν. Μπένετ (που αποδοκιμάστηκε χτες από ακροδεξιούς Εβραίους σε τελετή ενόψει της εθνικής γιορτής στην Ιερουσαλήμ) πως παίζει «με τη φωτιά», διακυβεύοντας το σύρσιμο της περιοχής σε κλιμάκωση «την ευθύνη της οποίας θα φέρουν πλήρως οι κατοχικές αρχές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ