Τετάρτη 11 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ
Διαβεβαιώσεις Ερντογάν προς τους Σύρους πρόσφυγες

Τα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος Σύρων προσφύγων συνεχίζονται στην Τουρκία, με τον Πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την αντιπολίτευση και να διαβεβαιώνει (αργά το βράδυ της Δευτέρας) ότι η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να απελάσει Σύρους πρόσφυγες παρά τις πιέσεις αντιπολιτευόμενων κομμάτων.

«Θα προστατεύσουμε τους αδελφούς μας που δραπέτευσαν από τον πόλεμο και βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας, ό,τι και να λέει ο ηγέτης του CHP», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, που είχε ανακοινώσει πως το κόμμα του θα απελάσει περίπου το σύνολο των 3,6 εκατ. προσφύγων από τη Συρία μέσα σε δύο χρόνια.

Στο μεταξύ, οικονομική βοήθεια ύψους 1 δισ. ευρώ για το 2022 με στόχο την παροχή βοήθειας σε Σύρους πρόσφυγες και εκτοπισμένους ώστε οι τελευταίοι να μπορέσουν να παραμείνουν στη χώρα τους, ανακοίνωσε χτες η ΕΕ. Στην 6η διάσκεψη «δωρητών» που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες η ΕΕ δεσμεύτηκε να χορηγήσει φέτος συνολικά περίπου 1,53 δισ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ