Παρασκευή 1 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
Θα παραδοθεί μισός το 2004;

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Τον κίνδυνο να παραδοθεί μισός μέχρι το 2004 ο οδικός άξονας της παράκαμψης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου.

Ενώ, όπως τουλάχιστον φαίνεται - αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του τμήματος του έργου της Παράκαμψης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου από τον ανισόπεδο κόμβο Λαρίσης μέχρι την Αγριά, το οποίο μάλιστα χωροθετήθηκε ως ολυμπιακό έργο, το τμήμα της παράκαμψης από Γορίτσα - Αγριά βρίσκεται στα αζήτητα, αφού ως σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες μελέτες για τη δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 8,8 δισ. δρχ.

Οπως τονίζουν οι δύο βουλευτές, «οι ανησυχίες των κατοίκων, φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Μαγνησίας για την ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου οξύνονται, αφού χωρίς την κατασκευή του τμήματος αυτού (Γορίτσα - Αγριά) ο οδικός άξονας θα είναι ουσιαστικά αδιέξοδος - τυφλός».

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ καταλήγοντας θέτουν τα εξής ερωτήματα στην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ:

  • Γιατί το ΥΠΕΧΩΔΕ που έχει την ευθύνη επίβλεψης και μελετών του έργου, δε μερίμνησε έως σήμερα για την ολοκλήρωση των απαραίτητων για το έργο μελετών του τμήματος Γορίτσας - Αγριάς;
  • Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για την έκδοση των μελετών, τη δημοπράτηση και χρηματοδότηση του έργου το οποίο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία συνολικά ο οδικός περιφερειακός άξονας ως το 2004, χρόνος τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ