Παρασκευή 1 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΒΟΙΑ
Σε εγκαταλειμμένες αποθήκες οι μετανάστες

Οι παλιές εγκαταλειμμένες αποθήκες της Αγροτικής Τράπεζας στην Κάρυστο είναι το κατάλυμα, όπου στοίβαξαν τους 131 μετανάστες, ανάμεσά τους 8 γυναίκες και 12 παιδιά, που έφτασαν την Τρίτη στο λιμάνι, όταν το δουλεμπορικό ψαροκάικο που τους μετέφερε από τη Σμύρνη της Τουρκίας στη Ραφήνα έμεινε από μηχανική βλάβη μεσοπέλαγα και εντοπίστηκε από περιπολικό του Λιμενικού.

Αυτή ήταν και η πρώτη τους επαφή με τη νέα πραγματικότητα, ενώ οι δύσκολες συνθήκες παραμονής τους στο συγκεκριμένο κτίριο συνοδεύονται από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ιδιαίτερα για τα γυναικόπαιδα, αφού οι αποθήκες δεν εξασφαλίζουν ούτε τις στοιχειώδεις συνθήκες. Για παράδειγμα, υπάρχουν μόνον κάποιες χημικές τουαλέτες που τοποθέτησε από προηγούμενη φορά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Στο μεταξύ, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκίδας οδηγήθηκαν οι τρεις Ελληνες δουλέμποροι, Γεώργιος Πατσάκης πλοίαρχος, Πέτρος Καβούρης μηχανικός και Γεώργιος Διονυσόπουλος ναύτης, μέλη του πληρώματος του δουλεμπορικού «Ελευθερία Γ`». Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, οι δικαστές δέχτηκαν το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων για αναβολή, λόγω απουσίας άλλου συνηγόρου και, τελικά, η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ