Παρασκευή 1 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξανά υποσχέσεις για τον «Ευαγγελισμό»

Κάθε άλλο παρά βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του υπουργείου Υγείας, η αναπλήρωση των κενών θέσεων σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, τον «Ευαγγελισμό», όπως τουλάχιστον προέκυψε από την απάντηση που έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στην Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη χτες στη Βουλή.

Ο υφυπουργός Υγείας Εκτορας Νασιώκας, απαντώντας, εφάρμοσε τη συνήθη πρακτική του υπουργείου του, μιλώντας για προσλήψεις προσωπικού που έχουν δρομολογηθεί και θα γίνουν στο μέλλον. Οπως ανέφερε «είναι υπό πρόσληψη 100 νοσηλεύτριες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 100 νοσηλεύτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», ενώ «έχουν πάει στο ΑΣΕΠ 47 θέσεις διοικητικού και τεχνικού προσωπικού και 16 γιατροί». Παράλληλα, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την κατάσταση με τα ράντζα σημείωσε ότι το νοσοκομείο έχει καλή φήμη και «δυσκολευόμαστε παρά πολύ να πείσουμε ασθενείς που προσέρχονται στον "Ευαγγελισμό" να πάνε σε άλλο νοσοκομείο που υπάρχουν κρεβάτια». Οσον αφορά τις απλήρωτες υπερωρίες του προσωπικού, ο υφυπουργός σημείωσε ότι πριν μερικές μέρες εγκρίθηκε το σχετικό κονδύλιο.

Η απάντηση του υφυπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη, που σημείωσε ότι «έχετε εγκρίνει τη μετατροπή σε σουίτες του 10ου ορόφου και έχετε εγκρίνει και κονδύλιο τουλάχιστον για την αρχή 1 δισεκατομμύριο. Και έρχεστε τώρα και μου λέτε ότι πριν από λίγο εγκρίνατε τις υπερωρίες τις περσινές; Δεν μπορούσατε να κόψετε 200 εκατομμύρια από τις σουίτες για να τα δώσετε σε αυτούς που εργάζονται;». Παράλληλα, περιγράφοντας την κατάσταση στον «Ευαγγελισμό» η Λιάνα Κανέλλη και ζητώντας την άμεση αποκατάσταση των ελλείψεων, σημείωσε ότι λείπουν 900 άτομα ως προσωπικό, τονίζοντας πως «είχατε υποσχεθεί 300 θέσεις μέχρι το τέλος του 2001. Τώρα μου λέτε ότι εξαγγείλατε τις πρώτες 47 μέσω ΑΣΕΠ», καθώς και ότι στο νοσοκομείο «τρεις γυναίκες μαγειρεύουν για 200 άτομα τρεις φορές την ημέρα», ενώ το νοσοκομείο δουλεύει με 10 ηλεκτρολόγους τη στιγμή που χρειάζονται 20.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ