Παρασκευή 1 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Δεσμεύσεις συναίνεσης ζητά ο Χρ. Παπουτσής

Τη δέσμευση των συνυποψηφίων του ότι θα εξαντλήσουν την τετραετία στο δημαρχιακό θώκο της Αθήνας και θα εφαρμόσουν ορισμένες βασικές αρχές λειτουργίας, άσχετα από το ποιος θα εκλεγεί, ζήτησε χθες ο Χρ. Παπουτσής, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδη. «Σκοπεύω να ζητήσω τη δέσμευση των συνυποψηφίων μου για την εφαρμογή ορισμένων βασικών αρχών λειτουργίας του δήμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος, σε μια προφανή προσπάθεια να υπερκεράσει τις σοβαρές πολιτικές διαφωνίες για τον τρόπο άσκησης της δημοτικής εξουσίας στην Αθήνα, η οποία ανάγεται στην πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τα ουσιαστικά προβλήματα των δημοτών να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, ο Χρ. Παπουτσής, είπε πως τον επόμενο μήνα θα προχωρήσει σε αναπτυξιακά συνέδρια στα διαμερίσματα της Αθήνας, με βάση τα οποία θα διαμορφώσει και το δημοτικό του πρόγραμμα. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές συγκρότησης του ψηφοδελτίου του, το οποίο - είπε - θα είναι δημιουργικό, πολυσυλλεκτικό και επώνυμο.

Κατά τα άλλα, ο Χρ. Παπουτσής ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να ξεκαθαρίσει το ταχύτερο δυνατόν το τοπίο, σε σχέση με τα δημοτολόγια, με βάση τα οποία θα διεξαχθούν οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Ο Κ. Σκανδαλίδης είπε πως αυτό θα έχει γίνει στα τέλη του Απρίλη, οπότε και θα ξεκινήσει η απόδοση του ατομικού εκλογικού αριθμού σε κάθε εκλογέα, αλλά και σχετική καμπάνια ενημέρωσης.

Σχολιάζοντας δε τις δημοσκοπήσεις και τους ενδεχόμενους συνυποψηφίους του, ο Χρ. Παπουτσής είπε πως «δεν προσδιορίζομαι από αυτούς» και τους κάλεσε να «αποβάλουν τις προκλήσεις από τον κομματικό τους χώρο», όταν αμφότερα τα δύο λεγόμενα μεγάλα κόμματα αντιμετωπίζουν τη μάχη της Αθήνας ως πεδίο εξαγωγής κομματικών ωφελειών και συμπερασμάτων, που θα «αξιοποιήσουν» για να εφαρμόσουν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους.

Ανάλογες συναντήσεις αναμένεται να έχει ο υπουργός Εσωτερικών και με τους υπόλοιπους υποψηφίους στο δήμο Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ