Παρασκευή 1 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΣΕΙΟΥ
«Απαράδεκτοι οι ισχυρισμοί της ΕΕΑΧ»

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζεται η πρόσφατη ανακοίνωση της Εταιρίας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων (ΕΕΑΧ) από το Σύλλογο για την Προστασία του Περιβάλλοντος της περιοχής του Θησείου, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωσή του. Η ΕΕΑΧ είχε ισχυριστεί, εν ολίγοις, πως τα έργα που γίνονται στην περιοχή Θησείου - Πετραλώνων έχουν θετικό αντίκτυπο για τους κατοίκους.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της Εταιρίας, ο Σύλλογος σημειώνει: «Η ΕΕΑΧ αναφέρεται σε μελέτες που έχει κάνει, αλλά επιμελώς αποφεύγει να πει ότι δεν έχει εφαρμόσει την Κοινοτική Οδηγία 42/2001 η οποία προβλέπει την υποχρεωτική πληροφόρηση των πολιτών, καθώς και το συμβουλευτικό χαρακτήρα των απόψεών τους».

«Ψεύδεται επίσης η ΕΕΑΧ όταν ισχυρίζεται πως έχει διασφαλίσει την πρόσβαση των κατοίκων και των αυτοκινήτων άμεσης ανάγκης - πυροσβεστικά και ασθενοφόρα. Μια επιτόπια αυτοψία θα δείξει πως ούτε καν τα ταξί δεν μπορούν να πλησιάσουν».

Αναφορικά με το κλείσιμο του περιφερειακού του Φιλοπάππου, τονίζεται: «Θεωρούν το κλείσιμο του περιφερειακού ως προφανές μέτρο. Η διοίκηση της ΕΕΑΧ ξεχνά ότι οι 1.200 οικογένειες που διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις, ουσιαστικά αδυνατούν πλέον να επικοινωνήσουν με γειτονιές όπως του Μακρυγιάννη και το Κουκάκι. Γειτονιές που πρώτα απείχαν μόλις 1 λεπτό, σήμερα απέχουν το λιγότερο 15 έως 20 λεπτά»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ