Πέμπτη 26 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Την Κυριακή η πορεία Ειρήνης

Την Κυριακή 29 Μάη θα διαδηλώσουν η Επιτροπή Ειρήνης και μαζικοί φορείς της Λάρισας ενάντια στην μετατροπή της πόλης σε αμερικανοΝΑΤΟικό, ιμπεριαλιστικό - πολεμικό προγεφύρωμα. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την 110 Πτέρυγα Μάχης.

Οπως σημειώνει η Επιτροπή Ειρήνης στο κάλεσμά της, «δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην εγκατάσταση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων μέσα στο αεροδρόμιο. Οι Ελληνες φαντάροι, οι Ελληνες σμηνίτες, αξιωματικοί, δεν έχουν καμία δουλειά να υπηρετούν ξένα συμφέροντα, τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, τα συμφέροντα των Αμερικανών ιμπεριαλιστών που έχουν αιματοκυλήσει όλο τον κόσμο».

Οπως είναι γνωστό, οι Αμερικανοί ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή μιας σειράς υποδομών μέσα στην 110 Πτέρυγα Μάχης, με σκοπό να στήσουν εκεί μέσα άλλη μια βάση, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη «MQ-9 Reaper», που με ακτίνα δράσης τα 1.850 χιλιόμετρα είναι τα «μάτια» των Αμερικανών σε Μεσόγειο, Βαλκάνια, Μαύρη Θάλασσα και Μέση Ανατολή, ως συνέπεια και των «επικαιροποιήσεων» της κατάπτυστης Συμφωνίας για τις Βάσεις.

  • Στο μεταξύ μικρούς και μεγάλους ενθουσίασε η παράσταση Καραγκιόζη, από το Θέατρο Σκιών του Μάκη Χάρμπα, που διοργανώθηκε την Τρίτη από την Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας, στην πλατεία Γιολδάση. Ο κύκλος των δραστηριοτήτων της Επιτροπής Ειρήνης θα ολοκληρωθεί με εκδήλωση - συζήτηση που συνδιοργανώνει με τον Σύλλογο Γυναικών Καρδίτσας (ΟΓΕ), σήμερα στο καφέ «ΡΟΠΤΡΟΝ», στις 7 μ.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ