Παρασκευή 24 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Κοινή διακήρυξη για μια «νέα εποχή» συνεργασίας

Την απόφασή τους να ξεκινήσουν μια νέα εποχή συνεργασίας και ανάπτυξης των σχέσεων Τουρκίας - Σαουδικής Αραβίας σε πολλούς τομείς επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος στον θρόνο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, μετά την προχτεσινή συνάντησή τους στην Αγκυρα. Επισημαίνεται ακόμα η επιθυμία να εμβαθύνουν τη συνεργασία και σε «περιφερειακά ζητήματα για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ειρήνης».

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην αναζωογόνηση των αεροπορικών συγκοινωνιών μεταξύ των δύο χωρών, στη διευκόλυνση του διμερούς εμπορίου και τις ευκαιρίες για επενδύσεις.

Συμφωνήθηκε η ενεργοποίηση του Σαουδαραβο-Τουρκικού Συμβουλίου Συντονισμού για να αυξήσουν το επίπεδο συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Εξέφρασαν τη διάθεσή τους για συνεργασία στους τομείς της Ενέργειας (όπως στο πετρέλαιο και τη διύλιση), της πετροχημικής βιομηχανίας, της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της καινοτομίας και των «καθαρών» από υδρογονάνθρακα τεχνολογιών.

Τέλος, η Τουρκία χαιρέτισε την έναρξη της «Σαουδαραβικής Πράσινης Πρωτοβουλίας» και της «Πράσινης Πρωτοβουλίας Μέσης Ανατολής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ