Παρασκευή 8 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Εκτός ελέγχου η κατάσταση και στο ΨΝΑ Δαφνί

Αγωνιστική «υποδοχή» της υφυπουργού Υγείας τη Δευτέρα

Αγωνιστικά «υποδέχεται» τη Δευτέρα 11 Ιούλη ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων του ΨΝΑ - Δαφνί την Ζ. Ράπτη, υφυπουργό Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων, με συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου στις 8.30 π.μ.

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, κυβέρνηση και διοίκηση σχεδιάζουν να μετατρέψουν σε προεκλογική - κυβερνητική φιέστα τα εγκαίνια της Μονάδας Σωματικής Αποτοξίνωσης «Detox», χωρίς να λειτουργεί ως ολοκληρωμένη δημόσια μονάδα Υγείας, με προσωπικό ορισμένου χρόνου, αλλά επιχορηγούμενη από το ΕΣΠΑ και με ημερομηνία λήξης, αφού «μόλις τελειώσει το πρόγραμμα τα πάντα βρίσκονται "στον αέρα", ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα και την αξιοποίηση του προγράμματος στα χέρια επιχειρηματία, που στόχο θα έχει μόνο τη "διαχείριση της βλάβης" και κόντρα στη θεραπεία των "στεγνών" προγραμμάτων (π.χ. "18 ΑΝΩ" - ΚΕΘΕΑ), γεγονός που καλλιεργείται ήδη από το κράτος, στο πλαίσιο της ανοχής στη ναρκω-κουλτούρα. Είναι άλλωστε κατοχυρωμένη η δυνατότητα των διοικήσεων δημόσιων νοσοκομείων να υλοποιούν έργα και υπηρεσίες με ΣΔΙΤ, με βάση τον νόμο 4413/2016 που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που βρίσκεται και στην προγραμματική αντίληψη της ΝΔ, που κλίνει σε όλες τις πτώσεις την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων, μέσα από το "νέο ΕΣΥ", πατώντας στους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Οι εργαζόμενοι αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου, τις υποστελεχωμένες ψυχιατρικές κλινικές των οξέων εισαγωγών, που είναι πλημμυρισμένες με ράντζα, ακόμα και στους διαδρόμους, κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ