Παρασκευή 8 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Η πανδημία σε έξαρση, τα νοσοκομεία στο «κόκκινο»

28 νεκροί, νέα αύξηση στις εισαγωγές, χιλιάδες τα ημερήσια κρούσματα

Φράκαρε από ράντζα το «Αττικόν». Φωτ. από την έκτακτη συγκέντρωση των εργαζομένων
Φράκαρε από ράντζα το «Αττικόν». Φωτ. από την έκτακτη συγκέντρωση των εργαζομένων
Συνεχίζεται η αναζωπύρωση της πανδημίας, με την κυβέρνηση να αρνείται τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία του λαού και για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, προβάλλοντας ως άλλοθι τον ψευδή ισχυρισμό ότι «δεν πιέζεται το σύστημα Υγείας».

Χτες, 28 άνθρωποι με COVID-19 έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο τραγικός απολογισμός από την έναρξη της επιδημίας ανέρχεται σε 30.400 νεκρούς.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 98, το 61,22% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και καταρρίπτουν με τραγικό τρόπο την υποκατάσταση του προσωπικού και της χρηματοδότησης στο δημόσιο σύστημα Υγείας από τον αναγκαίο εμβολιασμό.

Για πολλοστή μέρα, οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα δημόσια νοσοκομεία αυξήθηκαν, χτες κατά 18,09%, φτάνοντας τις 333. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου πλέον είναι 296 ασθενείς (από 89 την 1η Ιούνη).

Επιβεβαιώθηκαν επίσης 22.109 νέα κρούσματα, τα 3.812 αφορούν επαναλοιμώξεις, 9.971 εντοπίστηκαν στην Αττική, 1.759 στη Θεσσαλονίκη, 692 στη Λάρισα, 690 στο Ηράκλειο, 595 στην Αχαΐα, 504 στα Χανιά, 435 στην Κέρκυρα, 618 είναι υπό διερεύνηση,

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.792.674, των επαναλοιμώξεων σε 195.075 (4,9% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

11 περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά και 11 περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox) στη χώρα.

Τα 6 από αυτά ήταν εισαγόμενα, 4 ανέφεραν επαφή με ύποπτο κρούσμα αλλοδαπής εθνικότητας στη χώρα μας και 1 κρούσμα δεν ανέφερε ταξίδι στο εξωτερικό ή επαφή με ύποπτο κρούσμα.

Τα περιστατικά έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση. Ο κίνδυνος εμφάνισης του νοσήματος παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό.

ΕΝΙΘ: Τεράστια η υποστελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας

Την τεράστια υποστελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας, που έχει πάρει εγκληματικές διαστάσεις, αναδεικνύει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), με αφορμή το γεγονός ότι λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου δεν μεταμοσχεύθηκε σε ασθενή μόσχευμα 27χρονου δότη, στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Ιδιαίτερα οι ελλείψεις στην ειδικότητα της αναισθησιολογίας έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Οπως αναφέρει, «στο Ιπποκράτειο υπηρετούν 9 μόνιμοι γιατροί την ώρα που οι θέσεις είναι 27 και οι πραγματικές ανάγκες για 40 (!) μόνιμους αναισθησιολόγους. Ενα νοσοκομείο με εξειδικευμένα και κρίσιμα κέντρα όπως τη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων ή τα παιδιατρικά τμήματα. Με χιλιάδες χειρουργεία, έκτακτα περιστατικά.

Είναι προκλητικό να ακούμε από το στόμα της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας ότι η πρόσφατη προκήρυξη 4 θέσεων αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο βγήκε άγονη, σαν να μην είναι υπεύθυνοι γι' αυτήν την κατάσταση. Είναι προκλητικό από τα στόματα των ιθυνόντων να ακούμε συνεχώς ότι οι γιατροί δεν έχουν κίνητρο να δουλέψουν στο ΕΣΥ».

Η ΕΝΙΘ καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να αναλογιστούν τα δεκάδες «αντικίνητρα», όπως η υπερεφημέρευση και η εξόντωση, οι απλήρωτες εφημερίες, οι πετσοκομμένοι μισθοί, τα φύλλα πορείας για ημερήσιες μετακινήσεις σε άλλους νομούς, κ.ά. Να αναλάβουν τις εγκληματικές τους ευθύνες και να προχωρήσουν άμεσα σε: «Ενίσχυση των μεταμοσχευτικών μονάδων της χώρας ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στον ρόλο τους. Ο ασθενής που δεν κατάφερε να μεταμοσχευθεί λόγω ανεπάρκειας του μεταμοσχευτικού προγράμματος να τεθεί σε προτεραιότητα όσον αφορά την κατανομή των ηπατικών μοσχευμάτων ή να διακομιστεί σε κέντρο του εξωτερικού προς μεταμόσχευση». Απαιτεί επίσης άμεσα μαζικές, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, μονιμοποιήσεις προσωπικού και άλλα μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων.

Ράντζα παντού στο «Αττικόν»

Τα ράντζα που απλώνονται παντού και οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό ώθησαν προχτές το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν» σε έκτακτη συγκέντρωση - κινητοποίηση στην είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), καθώς η κατάσταση και σ' αυτό το νοσοκομείο έχει βγει εκτός ελέγχου με ευθύνη της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν» καταγγέλλουν ότι ασθενείς με Covid παραμένουν νοσηλευόμενοι στα Επείγοντα περισσότερο από ένα 24ωρο και ότι παντού υπάρχουν ράντζα. Την κινητοποίηση των εργαζομένων χαιρέτισαν ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, και ο Γιώργος Σιδέρης, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ.

«Η κυβέρνηση σφύριξε τη λήξη της πανδημίας κατ' εντολή των tour operators και έχει το θράσος να διαδίδει πως "το ΕΣΥ δεν πιέζεται", αλλά η κατάσταση στο "Αττικόν" είναι εκτός ελέγχου για άλλη μία φορά. Ηδη μέχρι τις 2 το μεσημέρι οι προσελεύσεις στα ΤΕΠ ήταν πάνω από 400. Ασθενείς με Covid παραμένουν νοσηλευόμενοι στα Επείγοντα περισσότερο από ένα 24ωρο, ράντζα παντού, θάλαμοι 4κλινοι γίνονται 5κλινοι και 6κλινοι, οι ελλείψεις τεράστιες, οι συνάδελφοι εξουθενωμένοι και με επισφαλείς τις καλοκαιρινές άδειες (...)

Ο λαός της Δυτικής Αθήνας δεν έχει καμία άλλη δομή να απευθυνθεί παρά μόνο στο "Αττικόν", αφού όλες οι κυβερνήσεις λεηλάτησαν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κράτησαν κλειστό το "Λοιμωδών", συνέχισαν διαδοχικά την πολιτική υποχρηματοδότησης. Οι υγειονομικοί είναι αβοήθητοι και εγκαταλελειμμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που εμπορευματοποιεί κι άλλο την Υγεία και περικόπτει μισθούς. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γ. Σιδέρης και κάλεσε «ασθενείς και υγειονομικούς να επιβάλουμε ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας χωρίς ράντζα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, άμεση επιστροφή στην εργασία των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ