Παρασκευή 8 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Τάζει ψίχουλα μπροστά σε άλλον ένα δύσκολο χειμώνα

Για «δύσκολο χειμώνα», με κάποια ψίχουλα προς διαχείριση της διευρυνόμενης φτώχειας, προετοίμασε και χτες, μιλώντας στο ρ/σ ΣΚΑΪ, ο Κυρ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ξανά μέτρα τύπου «pass», που ωστόσο δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

Σε αυτήν τη λογική, άφησε να εννοηθεί για τα καύσιμα ότι μπορεί να υπάρξει ένα «fuel pass 3». Ωστόσο, παρά τα επιδόματα - ανεπαρκή σε κάθε περίπτωση - οι τιμές αυξάνονται συνεχώς καθώς το πρόβλημα είναι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η «πράσινη μετάβαση», η απολιγνιτοποίηση και οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, τις οποίες υπερασπίζεται και προωθεί η κυβέρνηση, και τις οποίες πληρώνει ακριβά ο λαός.

Αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά, έβαλε ως στόχο να λύσουν «τη μία σημαντική διαφορά την οποία έχουμε, που δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο». «Αυτό θα ήταν το καλύτερο σενάριο», είπε, ενώ «το δεύτερο καλύτερο σενάριο είναι να μάθουμε να ζούμε με τις διαφορές μας», πρόσθεσε, ανοίγοντας και ο ίδιος τη βεντάλια της συζήτησης για επικίνδυνες διευθετήσεις για τα ελληνικά και κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα. Εξάλλου, για τον εξοπλισμό της Αγκυρας από την Ουάσιγκτον υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει εσαεί την προμήθεια όπλων από τις ΗΠΑ στην Τουρκία.

Αργότερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Nicolae Ionel Ciuca. Στη συζήτηση εστίασαν ιδιαίτερα στον τομέα της Ενέργειας, με τον πρωθυπουργό να «πουλάει», εκ μέρους της ντόπιας αστικής τάξης, τον ρόλο της Ελλάδας, «λόγω θέσης, υποδομών και δυνατότητας διασυνδέσεων», να αναδειχτεί σε «χώρα - κόμβο μεταφοράς Ενέργειας για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης». Σήμερα άλλωστε ο πρωθυπουργός θα βρεθεί με τον Βούλγαρο ομόλογό του στην Κομοτηνή για να εγκαινιάσει τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας (IGB).

Ακολούθησε συνάντηση Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου και ανέφερε ότι «μέχρι τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου, στα τέλη Ιουλίου, έχουμε μια σειρά ακόμη από σημαντικά νομοθετήματα, νομοσχέδια που θα έρθουν προς συζήτηση για να γίνουν νόμοι του κράτους». Ξεχώρισε την παρέμβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, νομοσχέδιο που μπαίνει για συζήτηση στη Βουλή την επόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ