Κυριακή 10 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες
Μήπως έχετε αντίρρηση;

Θα πείτε, είναι όμορφη, νέα και λεπτή. Τη βοηθά η κορμοστασιά και ό,τι και να φορέσει της πάει. Από μια μεριά δίκιο έχετε, από την άλλη όμως; Πόσα νέα κορίτσια δεν είναι όμορφα, λεπτά, ευθυτενή, όπως το κορίτσι της φωτογραφίας, πόσες κοπέλες η νέες γυναίκες που έχουν τα φυσικά χαρίσματα δεν κάνουν ό,τι μπορούν για να μεταμορφωθούν σε τέρατα; Καμιά φορά γινονται απερίγραπτα και θλιβερά ακαλαίσθητες - θύματα μια μόδας, της κάθε μόδας, που σκοπό έχει μονάχα να πουλήσει και να εξευτελίσει ή και να διακωμωδήσει εκείνη που τα φορά. Τι θέλει, επιτέλους, μια νέα γυναίκα για να είναι καλοντυμένη; Ελάχιστα πράγματα: Ενα πουλόβερ και ένα μαύρο παντελόνι. Τίποτε περισσότερο. Ο,τι πιο απλό και πιο κομψό είναι. Μήπως έχετε αντίρρηση; Κοιτάξτε προσεκτικά τη γυναίκα της φωτογραφίας και βγάλτε μόνες σας τα συμπεράσματα.

Βιεννέζικο σνίτσελ

Να ένα φαγητό, απλό σχεδόν, στο οποίο ποτέ δεν αντισταθήκαμε. Μα, για κάποιο ακατανόητο λόγο, το αποζητάμε έξω και σχεδόν ποτέ δεν αποφασίζουμε να το ετοιμάσουμε μόνοι μας. Ισως γιατί μας φαίνεται περίπλοκο, ενώ δεν είναι. Τι χρειαζόμαστε; 200 γραμμάρια αλεύρι, δυο αυγά χτυπημένα, όπως στην ομελέτα, τέσσερα σνίτσελ μοσχαρίσια, φέτες λεμόνι, αλάτι, μαΐντανό για διακόσμηση και λάδι για το τηγάνισμα.

Χτυπάμε καλά το σνίτσελ να μαλακώσει, βάζουμε το λάδι στη φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Επειτα παίρνουμε το σνίτσελ, το αλευρώνουμε, το βουτάμε μέσα στα αυγά και, τέλος, τα πανάρουμε με γαλέτα. Τα τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσαφιά. Τα σερβίρουμε σε πιάτα με φέτες λεμόνι και τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Τα συνοδεύουμε με πουρέ πατάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ