Κυριακή 10 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΧΑΪΑ
Εμπαιγμός των αγροτών με το φράγμα Πείρου - Παραπείρου

Ονειρο θερινής νυκτός φαίνεται πως θα αποτελέσει το αίτημα του αγροτικού κόσμου της Δυτικής Αχαΐας για άρδευση της περιοχής με την κατασκευή του φράγματος Πείρου - Παραπείρου.

Η μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων για το έργο του φράγματος που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας από το ΥΠΕΧΩΔΕ, αποκάλυψε πως το συγκεκριμένο έργο, μετά και την ένταξή του στο Γ' ΚΠΣ, θα χρησιμοποιηθεί για την ύδρευση της Πάτρας και της Βιομηχανικής Περιοχής.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ σημειώνει πως «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και αυτό επιβεβαιώνεται στην περίπτωση του φράγματος Πείρου - Παραπείρου που αποτέλεσε αίτημα της αγροτιάς της περιοχής για πάνω από 50 χρόνια. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του νομάρχη και της πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ στο ΝΣ Αχαΐας μετά την παραλαβή της περιβαλλοντολογικής μελέτης, έρχονται να επιβεβαιώσουν τη λαϊκή ρήση. Συγκεκριμένα, η ένταξη του έργου στο Γ' ΚΠΣ, έγινε μόνο για την ύδρευση της Πάτρας και της ΒΙΠΕ. Τότε το ΚΚΕ, αλλά κι άλλοι φορείς είχαν καταγγείλει ότι η περιοχή χρειάζεται το φράγμα για την ανάπτυξή της, αφού η αγροτική παραγωγή αποτελεί την κύρια ασχολία της πλειοψηφίας των κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας κι ένα έργο άρδευσης από τον Πείρο - Παραπείρο σε συνδυασμό με την επέκταση του φράγματος Πηνειού θα άλλαζε ριζικά την οικονομία της περιοχής προς το καλύτερο».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, υπογραμμίζεται πως «το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων είναι σύνθετο. Εχει να κάνει κυρίως με τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων. Με ποιου το μέρος και τι είδους ανάπτυξη θέλουν. Προτάσεις επιστημονικές και μελέτες έχουν γίνει κατά καιρούς και δίνουν λύσεις συνολικά σε αυτό. Το πρόβλημα της ύδρευσης για την Πάτρα, αλλά και για άλλους δήμους μπορεί να λυθεί κι από άλλες πηγές και το φράγμα Πείρου - Παραπείρου να λειτουργήσει συμπληρωματικά σε αυτό. Ευθύνες μεγάλες έχουν, οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην περιοχή που δεν προβάλουν καμία αντίσταση, που συμφωνούν με τις κυβερνητικές επιλογές και εκτός από τη διαχειριστική αντίληψη που έχουν βάζουν πλάτη να περάσουν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Τέλος, η ΝΕ επισημαίνει πως οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την πολιτική που ακολουθείται αναφορικά με την αγροτική οικονομία και καλεί το λαό της περιοχής «να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να συσπειρωθεί στους αγροτικούς συλλόγους και να διεκδικήσει την κατασκευή του έργου (και από τον κρατικό προϋπολογισμό) με κύρια αποστολή την άρδευση του κάμπου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς υποδομές άρδευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας (2014-08-15 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τα προβλήματα ύδρευσης (2010-07-17 00:00:00.0)
Καθυστερούν τα έργα αξιοποίησης (2002-06-13 00:00:00.0)
Διεκδικούν την κατασκευή αρδευτικού φράγματος (2001-08-01 00:00:00.0)
«Διψάει» ολόκληρη η χώρα! (2001-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ