Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ»
Αντίθετη με ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

Ανακοίνωση της παράταξης - απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρών»

Ψευδέστατο χαρακτηρίζουν με ανακοίνωσή τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δημοτική Αναγέννηση Αγ. Αναργύρων» Γεράσιμος Θεοδωράτος και Σωτηρία Αγαλιανού, δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρών», σύμφωνα με το οποίο, η δημοτική αρχή αντιδρούσε και ο Γερ. Θεοδωράτος συμφωνούσε να δοθεί σε ιδιώτες η λειτουργία δημοτικού αναψυκτηρίου.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης, «σε κανένα σημείο της ομιλίας του δημοτικού συμβούλου Γερ. Θεοδωράτου δεν αναφέρθηκε πρόταση για ανάθεση της λειτουργίας του αναψυκτηρίου σε ιδιώτες». Δεν ήταν μάλιστα η μόνη αντίδραση αυτή του δημοτικού μας συμβούλου, αφού έξι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας το καταψήφισαν και άλλοι τρεις απείχαν της ψηφοφορίας. Σύσσωμη δηλαδή η μειοψηφία.

Η ουσία, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι ότι πρόκειται για μια ακόμα σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση σε μια από τις επιχειρήσεις του δήμου με απόφαση της Δημοτικής Αρχής. Το προσωπικό μάλιστα που εργάζεται προσλήφθηκε μέσω γραφείου ενοικιάσεως εργαζομένων. Σημειωτέον ότι στις επιχειρήσεις του δήμου έχουν μεταφερθεί όλες οι αρμοδιότητες, οι υπηρεσίες, τα έργα του δήμου με αναθέσεις ή με διαγωνισμό, όπου η δημοτική επιχείρηση πήρε ακόμα και το μάζεμα των σκουπιδιών με έκπτωση 2%. Πολλές από τις υπηρεσίες λειτουργούν από ιδιώτες με αναθέσεις ή κατ' αποκοπήν εργασία από τις δημοτικές επιχειρήσεις. Οι τελευταίες έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου το ρόλο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του δήμου με φόρτωμα των οικονομικών βαρών στους δημότες, το ρόλο απεργοσπαστικού μηχανισμού σε περιόδους απεργιών των εργαζομένων, το ρόλο διάσπασης των εργασιακών σχέσεων και κατάργησης δικαιωμάτων των εργαζομένων. Γενικά της εφαρμογής των αντιλαϊκών και αντεργατικών επιλογών της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ