Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Πλούσιος προβληματισμός στην Ολομέλεια

Δύο ήταν τα κύρια στοιχεία που ξεχώρισαν από την προχθεσινή συζήτηση, στην ετήσια Ολομέλεια της «Συμπαράταξης για την Αθήνα»: Αφ' ενός ο σαφής πολιτικός χαρακτήρας της επικείμενης μάχης των δημοτικών εκλογών και αφ' ετέρου ο προβληματισμός των μελών για την καλύτερη δυνατή παρουσία της παράταξης μέχρι τις εκλογές αλλά και μετά από αυτές.

Το σύνθημα «διεκδικούμε την πόλη μας», φανερώνει πως η μάχη πρέπει να δοθεί για την πλειοψηφία των κατοίκων της πρωτεύουσας, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, ενάντια στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που τη λυμαίνονται και στα ιδεολογήματα της συνδιαχείρισης.

Στη λογική αυτή ο Μ. Δανδουλάκης, δημοτικός σύμβουλος, αφού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που παρουσιάζονται στη δουλιά της Συμπαράταξης και της γραμματείας της, τόνισε: «Μέσα από την παρέμβαση και δράση μας, προσπαθούμε να αναδείξουμε τον πολιτικό χαρακτήρα των προβλημάτων και την πηγή τους, που δεν είναι άλλη, από την κυρίαρχη ιδεολογία».

«Ανάγκη είναι, να είμαστε όλοι γνώστες όλων όσων συμβαίνουν στο Δήμο της Αθήνας», σημείωσε η Εύα Μελλά, μέλος της Συμπαράταξης και τόνισε πως «η εφημερίδα, μπορεί να παίξει το ρόλο του ανταποκριτή που θα δίνει την ενημέρωση απ' όλα τα μετερίζια του δήμου».

Ο Θ. Μαύρης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Α. Αμπελοκήπων είπε πως «η ομάδα πήγε πολύ καλά, είχε σωστή συνεργασία και καλή επαφή με το λαϊκό κίνημα, παρά τις λίγες μονάδες που διέθετε».

Ο Γ. Τσαπόγας, δημοσιογράφος, επισήμανε ότι αν και υπάρχει πολιτική απομόνωση απέναντι στη «Συμπαράταξη», εντούτοις η αρχική συσπείρωση που έχει επιτευχθεί, μπορεί να είναι και αειφόρος. «Οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν μπορεί να φτάσουν πλατιά στην κοινωνία και να γίνουν πράξη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα

Η αποτελεσματικότητα των αγώνων και ο τρόπος που αυτή θα επιτευχθεί, ήταν το κύριο στοιχείο της ομιλίας του Γ. Σαρηγιάννη, καθηγητή πολεοδομίας του ΕΜΠ.

Ο Αγγ. Οικονόμου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων για τη διάσωση των ελεύθερων χώρων, τόνισε πως «μια δημοτική παράταξη πρέπει να αποτελεί φορέα ενός δημοτικού μαχητικού διεκδικητικού κινήματος».

Ο Μ. Διαμαντής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της , σημείωσε πως για να ανατραπούν οι επιλογές της κυβέρνησης, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του αγώνα, άποψη που εξέφρασε και ο Γ. Καραντούντας, από την ΠΕΑΕΑ Κολωνού.

Ο Γ. Σόρρης από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «ο Λυκαβηττός», που δραστηριοποιείται και στο Κολωνάκι, επισήμανε, πως ο κόσμος της περιοχής αρχίζει να ενδιαφέρεται για τα κοινά, ενώ η Φ. Δημαρόγκονα, μέλος της Επιτροπής για τη Σωτηρία του Π. Αρεως, σημείωσε πως με τον αγώνα επιτεύχθηκαν σημαντικά πράγματα: «Αν δεν αγωνιζόμασταν, τώρα όλο το Π. Αρεως θα ήταν χτισμένο από τον Κυριακού».

Κύρος στους εργαζόμενους του δήμου

Ο Β. Νακάσης, υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων και φίλος της παράταξης, τόνισε ότι εργαζόμενοι στο δήμο, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση, βλέπουν πως η Συμπαράταξη, είναι η μόνη δύναμη που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Ο Θ. Καραμπέτσος, μέλος της Γ' ΕΛΜΕ Αθηνών, μίλησε για τα προβλήματα στα σχολικά κτίρια.

Η Αλ. Μπενάτου, διαμερισματικός σύμβουλος του 4ου διαμερίσματος Αθήνας, σημείωσε: «Πρέπει να ξεκινάμε και να τελειώνουμε τη μέρα μας, αναφορικά με τα δημοτικά πράγματα έχοντας σαν βάση το σύνθημα "Διεκδικούμε την πόλη μας" ». Ο Χρ. Χρήστου, διαμερισματικός σύμβουλος 7ου διαμερίσματος, επισήμανε πως ενόψει μάλιστα και των Ολυμπιακών Αγώνων, η Συμπαράταξη πρέπει να υπογραμμίσει, τη διαφορετική της θέση σε ζητήματα όπως ο αθλητισμός και ο πολιτισμός.

Στη συνέχεια μίλησαν οι διαμερισματικοί σύμβουλοι της «Συμπαράταξης» Κ. Κεφάλα του 5ου και Δ. Αρμένης του 6ου καθώς και οι εκπρόσωποι της παράταξης στις επιχειρήσεις και στα διοικητικά συμβούλια του δήμου, Β. Γιωτοπούλου, Κ. Διάκος, οι οποίοι και παρουσίασαν την κατάσταση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στο σταθμό 9,84, αντίστοιχα.

Στην ολομέλεια, παραβρέθηκαν, η Ιρις Αυδή - Καλκάνη, σύζυγος του ιδρυτή και επικεφαλής μέχρι το θάνατό του της Συμπαράταξης Λεων. Αυδή, ο δημοσιογράφος Ν. Καραντηνός, ο Οδ. Τσουκόπουλος, τέως πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, ο Σπ. Σερμακέζης, πρόεδρος της ΠΕΔΥΕ, ο Γ. Γεωργόπουλος από την ΚΟΑ του ΚΚΕ, οι Αλ. Βερναδάκης, Τ. Μαστρογιαννόπουλος, από την Κομμουνιστική Ανανέωση, οι Γ. Τσιρώνης, Κ. Διάκος από την Πράσινη Πολιτική, καθώς και όλοι οι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι της «Συμπαράταξης», όπως και τα μέλη της Γραμματείας της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ