Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Κριτήριο το ποιοι ωφελούνται

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή σε Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ

Για το ΚΚΕ, το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων κρίνεται από το ποιοι ωφελούνται, ποιοι θα πληρώσουν και τι θα μείνει μετά τους αγώνες τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής σε παρέμβασή του στη Βουλή σε σχετική Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ.

Υπογράμμισε ότι υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση στα Ολυμπιακά έργα και τόνισε ότι σημειώνονται ανακοστολογήσεις στην κατασκευή τους. Παρέθεσε δε χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως για το γήπεδο τένις που διπλασιάστηκε το κόστος, του πιγκ- πογκ που επίσης διπλασιάστηκε όπως και της άρσης βαρών, ενώ τριπλασιασμό παρουσιάζει το διεθνές κέντρο αναμετάδοσης και το ιππικό κέντρο παρουσιάζει υπέρβαση κατά 1000%!

Ο Ν. Γκατζής είπε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει τους πολίτες να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά διάφορων καταστροφικών ολυμπιακών έργων και προσπαθεί να πείσει το λαό ότι οι αγώνες αποτελούν το νέο μετά την ΟΝΕ «εθνικό στόχο». Εμείς, είπε, κρίνουμε την όλη υπόθεση με πολιτικά κριτήρια και με βάση το ισοζύγιο κέρδη και ζημιές στον αθλητικό τομέα, στο περιβάλλον και στα κοινωνικά δικαιώματα. Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι ο κόστος των αγώνων είναι συνδεδεμένο με το χαρακτήρα τους και θα είναι δυσβάστακτο, αφού τα διάφορα ποσά θα πάνε στα επενδυτικά σχέδια της πλουτοκρατίας, ενώ θα την πληρώσουν ακριβά τα λαϊκά στρώματα. Είναι δε χαρακτηριστικό, είπε, ότι ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χ. Πάχτας ομολόγησε ότι εάν το κόστος ξεπεράσει το 1,5 τρισ. δρχ. τότε τα υπουργεία θα περικόψουν άλλες δαπάνες, δηλαδή θα πέσει ψαλίδι στις διάφορες κοινωνικές δαπάνες. Δεν είναι χωρίς σημασία, κατέληξε, και η καταστροφή και ιδιωτικοποίηση διάφορων εκτάσεων στο Λεκανοπέδιο που ακόμα είναι ελεύθερες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ