Πέμπτη 21 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Καθ' έξιν ξετσίπωτοι

Δεν γνωρίζει όρια η αθλιότητα των ΣΥΡΙΖΑίικων τρολ! Στον διαγκωνισμό τους με αυτά της ΝΔ για να ξεπλύνουν την κοινή εμπρηστική τους πολιτική, με τους δυο να επιδίδονται σε πτωματολογία και καταμέτρηση του ποιος έκαψε τα πιο πολλά, τα διαδικτυακά τρολ τους «πήραν φόρα κατηφόρα» και άρχισαν να διακινούν μια προβοκάτσια που πρωτοκυκλοφόρησαν το 2018, λίγο μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι. Τι λέει αυτή; Οτι το ΚΚΕ τάχα τον Φλεβάρη του 2017 καταψήφισε στη Βουλή τη μονιμοποίηση 2.160 πυροσβεστών που πρότεινε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πραγματικότητα βέβαια η τότε κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ, με την οποία πρότεινε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών και την πρόσληψή τους στην Πυροσβεστική, με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, αίτημα από τότε υπερώριμο!

Αντ' αυτού τον Φλεβάρη του 2017 η κυβέρνησή τους έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο από τους συνολικά 5.000 πενταετείς πυροσβέστες των οποίων η θητεία έληγε, μετέτρεπε τους 2.160 σε τριετείς και για τους υπόλοιπους ανανέωνε την 5ετία. Ποια μονιμοποίηση λοιπόν; Η ανανέωση των συμβάσεων προφανώς δεν έλυνε το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων, αίτημά τους ήταν ακριβώς αυτό που πρότεινε με την τροπολογία του το ΚΚΕ για μονιμοποίηση, με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας.

Αρα, ας κοιταχτούν στον καθρέφτη εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ για να δουν ποιος καταψήφισε τη μονιμοποίηση, ποιος φέρει ευθύνες για τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις στην Πυροσβεστική, ποιος ευθύνεται για τις επαναλαμβανόμενες κατ' έτος τραγωδίες.

Τελικά η (μερική) μονιμοποίηση έγινε τον Μάρτη του 2018, την οποία μάλιστα η τότε κυβέρνηση την έκανε μόνο για 2.186 «τριετείς» και όχι για όλους, αφού τους 5ετείς τους διατηρεί ως 5ετείς. Την πρόταση αυτή προφανώς το ΚΚΕ την υπερψήφισε και μάλιστα το Γραφείο Τύπου έβγαλε ανακοίνωση για το ζήτημα, που έγραφε μεταξύ άλλων πως «η μονιμοποίηση των 2.186 τριετών πυροσβεστών με την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποτελεί μια θετική εξέλιξη γι' αυτούς και τις οικογένειές τους. Είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων των πυροσβεστών που σταθερά και αταλάντευτα στήριξε το ΚΚΕ, απαιτώντας με Ερωτήσεις και τροπολογίες στη Βουλή, με παρεμβάσεις του διαχρονικά στις κυβερνήσεις, με ανακοινώσεις του, με έμπρακτη στήριξη των κινητοποιήσεων των πυροσβεστών για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μέτρο δεν μπορεί να κρύψει ότι παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της πλήρους εργασιακής αποκατάστασης των υπολοίπων 1.800 πενταετών και 1.260 εποχικών πυροσβεστών, που δυστυχώς παραμένουν υπό καθεστώς ανασφάλειας».

Ολοι οι πυροσβέστες γνωρίζουν την αλήθεια και τη συνεπή στάση του Κόμματος για τα προβλήματά τους. Αλλά και το - καθ' έξιν - θράσος των ΣΥΡΙΖΑίων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ