Τρίτη 26 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί σε νέα ισραηλινή επιδρομή

Δύο Παλαιστίνιοι μαχητές σκοτώθηκαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια νέας ισραηλινής επιδρομής στην πόλη Νάμπλους στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Η ένοπλη οργάνωση «Ταξιαρχία Μαρτύρων Φάταχ αλ-Ακσα» ανακοίνωσε πως οι δύο νεκροί ήταν μέλη της, ενώ άλλοι 19 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν. Σκοτώθηκαν σε σύγκρουση που ξεκίνησε μετά την έφοδο των κατοχικών δυνάμεων σε σπίτι της περιοχής με πρόσχημα τη σύλληψη «υπόπτου».

Εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής καταδίκασε την ισραηλινή επίθεση, καθιστώντας ένοχες τις κατοχικές δυνάμεις. Ο δε Ισραηλινός πρωθυπουργός, Γ. Λαπίντ, σε δηλώσεις στο υπουργικό συμβούλιο συνεχάρη τις κατοχικές δυνάμεις για την «αποτελεσματική και επιτυχή επιχείρηση»...

Από την αρχή του 2022 υπολογίζεται πως έχουν σκοτωθεί πάνω από 60 Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά.

«Προειδοποιήσεις» στη Ρωσία για την έξωση στο «Εβραϊκό Πρακτορείο»

Εντονες αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί στο Ισραήλ η απόφαση του Ρώσου Προέδρου, Βλ. Πούτιν, να δώσει εντολές στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να ξεκινήσει διαδικασίες κλεισίματος και έξωσης του Εβραϊκού Πρακτορείου από τη Ρωσία.

Ο Ισραηλινός υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Γ. Λαπίντ, προειδοποίησε τη Μόσχα για «μείζονα διπλωματική κρίση». «Οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι σημαντικές για το Ισραήλ», ανέφερε ο Λαπίντ, προσθέτοντας ότι «η εβραϊκή κοινότητα στη Ρωσία είναι μεγάλη και σημαντική και εμφανίζεται σε κάθε διπλωματική συζήτηση με την κυβέρνηση της Μόσχας».

Αλλοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την εξέλιξη με το Εβραϊκό Πρακτορείο (που ασχολείται μεταξύ άλλων με την οργάνωση της μετάβασης Εβραίων της διασποράς στο Ισραήλ) «επίθεση στην καρδιά του εβραϊκού κράτους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ