Τρίτη 26 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Ευρωατλαντικές διαβεβαιώσεις από την Μελόνι

Μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία δεξιών και κεντροδεξιών κομμάτων δεν θα αποτελούσε απειλή για την Ιταλία και τους συμμάχους της, διαβεβαίωσε η Τζόρτζια Μελόνι, ηγέτης του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», σε συνέντευξή της στη «La Stampa», ενώ η χώρα οδεύει προς πρόωρες εκλογές στις 25 Σεπτέμβρη, μετά την παραίτηση του Μ. Ντράγκι.

Η Μελόνι, το δεξιό κόμμα της οποίας προηγείται στις δημοσκοπήσεις, χαρακτήρισε τις όποιες προειδοποιήσεις κινδυνολογία από «αριστερές δεξαμενές σκέψης» με στόχο να «τρομοκρατήσουν τις αγορές».

Να σημειωθεί πως τα «Αδέλφια της Ιταλίας» ήταν το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα στην Ιταλία που δεν στήριζε την κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» του Ντράγκι.

Η Μελόνι, αναδεικνύοντας αντιθέσεις ανάμεσα σε τμήματα του ιταλικού κεφαλαίου, ισχυρίστηκε πως μέρος της προτεινόμενης κατανομής της χρηματοδότησης προς τους επιχειρηματικούς ομίλους δεν κατευθύνεται σε «τομείς όπου είμαστε πιο ανταγωνιστικοί από άλλους».

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι η φιλοΝΑΤΟική και φιλο-ουκρανική στάση του κόμματός της δεν θα αλλάξει, καθώς το κόμμα της ετοιμάζεται να συνεργαστεί στις εθνικές εκλογές με τη Λέγκα του Μ. Σαλβίνι και τη «Forza Italia» του Σ. Μπερλουσκόνι, οι οποίοι έχουν επικρίνει τις παραδόσεις όπλων στο Κίεβο και έχουν ιστορικά δεσμούς με τη Ρωσία.

Ως η πιθανή νικήτρια των ψήφων στον συνασπισμό, η Μελόνι επιβεβαίωσε ότι θα αναλάβει την πρωθυπουργία εάν η ομάδα κερδίσει τις εκλογές με τα «Αδέλφια της Ιταλίας» να τερματίζουν πρώτοι. «Οποιος κερδίσει θα κυβερνήσει», δήλωσε.

Νωρίτερα ο Μπερλουσκόνι είχε ανακοινώσει πως η «Φόρτσα Ιτάλια» θα κατέβει σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, σε συμμαχία με τη Λέγκα και τα «Αδέλφια της Ιταλίας», διευκρινίζοντας πως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα θα αποφασιστεί «ποιος θα είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ