Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Εργατικές διαδηλώσεις για αξιοπρεπείς μισθούς

Χιλιάδες δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και διοικητικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή πορεία στο κέντρο του Καράκας αφού συγκεντρώθηκαν γύρω από το υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας αξιοπρεπείς μισθούς και να δοθούν οι πληρωμένες άδειες τις οποίες δικαιούνται. Διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες 12 πόλεις σε όλη τη χώρα, στις οποίες συμμετείχαν επίσης δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους.

Το κύριο αίτημα που θέτουν οι εργαζόμενοι είναι η κατάργηση των μισθολογικών οδηγιών του Εθνικού Γραφείου Προϋπολογισμού οι οποίες επιβλήθηκαν τον Μάρτη, με βάση τις κατευθύνσεις της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ειδικά την ηγεσία της φιλοκυβερνητικής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών Εργαζομένων Βενεζουέλας (FTUV) και κυβερνητικούς αξιωματούχους, που μονομερώς και χωρίς ενημέρωση των εργαζομένων προχώρησαν σε συμφωνία μείωσης των αποδοχών. Αντίστοιχη συμφωνία συμβιβασμού υπέγραψε με τον ίδιο τρόπο η Εθνική Ομοσπονδία Περιφερειακών και Συναφών Συνδικάτων Εργαζομένων στην Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση.

Ο Πέδρο Εουσέ, γενικός γραμματέας του Ενιαίου Κέντρου Εργαζομένων της Βενεζουέλας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, μιλώντας στη συγκέντρωση στο Καράκας εξήγησε ότι «αυτό που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη είναι ένα νεοφιλελεύθερο σχέδιο, μια γενική στρατηγική ευελιξίας και απορρύθμισης, στόχος της οποίας είναι η υποτίμηση του εργατικού δυναμικού, η εκκαθάριση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και επομένως η διαμόρφωση συνθηκών για επενδύσεις του ιδιωτικού κεφαλαίου στη χώρα».

Ο Ανχελ Καστίγιο, μέλος του Εθνικού Μετώπου για τον Αγώνα της Εργατικής Τάξης (FNLCT) και επικεφαλής του τομέα Υγείας του FNLCT, κατήγγειλε τον «διπλό λόγο» της κυβέρνησης: «Ενώ ο Πρόεδρος μιλά για υποτιθέμενη οικονομική ανάκαμψη, συνεχίζει να ρίχνει τα βάρη της κρίσης σε εμάς τους εργαζόμενους».

Το ΚΚ Βενεζουέλας προειδοποίησε για μια πολιτική συρρίκνωσης του κρατικού μηχανισμού, μέσω των άθλιων μισθών, που αναγκάζουν τους εκπαιδευτικούς να παραιτηθούν ή να μεταναστεύσουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνεται η κρατική επίθεση εναντίον αγωνιστικών συνδικάτων (2024-02-01 00:00:00.0)
Ανταλλαγή κρατουμένων (2023-12-22 00:00:00.0)
Σήμερα η διαμαρτυρία του Κομμουνιστικού Κόμματος (2017-04-07 00:00:00.0)
Απάντηση στα σχέδια αποσταθεροποίησης (2014-02-18 00:00:00.0)
Για την ενότητα της εργατικής τάξης (2008-05-02 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Βενεζουέλα (2002-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ