Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Τορπίλες» Ετσεβίτ

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που φιλοδοξούν να συνδιοργανώσουν το 2008 Ελλάδα και Τουρκία, στο... στόχαστρο των δηλώσεων του πρωθυπουργού της Τουρκίας

Να αξιοποιήσει την... καλή θέληση της Αθήνας και να θέσει θέμα συμμετοχής του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2008 προσπάθησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μιλιέτ», ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο ότι «η Ελλάδα παραγκωνίζει τη λεγόμενη ΤΔΒΚ» (Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου) συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα σημαντικό της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Στον όρο που έθεσαν η Ελληνική και η Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για μη αναφορά στις πολιτικές διαφορές των δύο χωρών, αλλά και στην καλή συνεργασία που υπάρχει με τους Τούρκους ιθύνοντες, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, λαμβάνοντας θέση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Το ζήτημα ξεκίνησε μετά από παρέμβαση του υπουργού Αθλητισμού, Φικρέτ Ουνλού, ο οποίος αναφέρθηκε στην εγγύηση που ζήτησε η ΟΥΕΦΑ, προκειμένου να εγκρίνει την κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας και Τουρκίας για την οργάνωση του Πρωταθλήματος του 2008. Τη συμμετοχή της τουρκοκυπριακής ομάδας στο Euro 2008 ζήτησε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ενώ ο υπουργός Επικρατείας, Κεμάλ Ντερβίς, τόνισε τη μεγάλη σημασία της διοργάνωσης για την Τουρκία, υποστηρίζοντας παράλληλα και τον Τούρκο υπουργό Αθλητισμού. Ο Ουνλού, από την πλευρά του, είπε ότι το αίτημα για την από κοινού οργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος διατυπώθηκε με την έγκριση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και δεν τίθεται θέμα να λάβει μέρος η λεγόμενη ΤΔΒΚ που δε συμμετέχει σε καμία διεθνή διοργάνωση και δεν είναι μέλος της ΟΥΕΦΑ. Ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού δήλωσε μετά το υπουργικό συμβούλιο ότι είναι αισιόδοξος ότι το θέμα που προέκυψε θα αντιμετωπιστεί σύντομα.

Στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών, όταν ρωτήθηκε σχετικά με αυτό το θέμα, υποστήριξε ότι δε γνωρίζει τις εσωτερικές συζητήσεις στους κόλπους της τουρκικής κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πρόταση για συμμετοχή ομάδας από τη Βόρεια Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ