Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε σχολεία «ψαρεύει» ο «Μεγάλος Αδελφός»!

Τι λέει γι' αυτό το υπουργείο Παιδείας;

Η υπεύθυνη δήλωση για ...την εξασφάλιση του «Μεγάλου Αδελφού»
Η υπεύθυνη δήλωση για ...την εξασφάλιση του «Μεγάλου Αδελφού»
Εφτασαν και εκεί! Να προσπαθούν να στρατολογήσουν μαθητές - χειροκροτητές για τα τηλε-σκουπίδια τους μέσα από τα σχολεία. Ο λόγος για την παραγωγό εταιρία «Ena Productions», του ριάλιτι σόου «Μεγάλος Αδελφός» («Big Brother 2» του «Αντέννα»), που απευθύνθηκε σε γυμνάσιο της Δυτικής Αθήνας την περασμένη Τρίτη και κάλεσε τους ανήλικους μαθητές, να παρακολουθήσουν τα γυρίσματα της εν λόγω «εκπομπής» που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή στην Παιανία. Η εταιρία προφανώς με την ανοχή του υπουργείου Παιδείας, που θεωρούμε μάλλον απίθανο να μη γνωρίζει το γεγονός αυτό, μοίρασε υπεύθυνες δηλώσεις στους μαθητές του σχολείου, προκειμένου να τις δώσουν στους γονείς τους, για να έχουν τη συγκατάθεσή τους, ώστε τα παιδιά τους να γίνουν το «ζωντανό» κοινό του «Μεγάλου Αδελφού».

Είναι χαρακτηριστική και προκλητική η δήλωση του υπεύθυνου κοινού Δημήτρη Παρώνη της εταιρίας «Ena Production» (που υπογράφει στο έγγραφο της δήλωσης που παρουσιάζει ο «Ρ»), ο οποίος τόνισε στην εφημερίδα μας στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του: «Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο να απευθύνονται εταιρίες παραγωγής εκπομπών σε σχολεία, προκειμένου να εξασφαλίσουν κοινό για τις παραγωγές τους». Οσον αφορά στις υπεύθυνες δηλώσεις, ο Δημήτρης Παρώνης υπογράμμισε ότι «ο μόνος λόγος που μοιράζονται είναι για να εξασφαλιστεί η εταιρία και να μην υπάρχει περίπτωση οι γονείς να δουν ξαφνικά τα παιδιά τους στην τηλεόραση και να τους ζητήσουν αποζημίωση!!!».

Αν αυτό το θράσος δεν υποδηλώνει άνεση κινήσεων, με δεδομένη την ανοχή του υπουργείου, τότε τι άλλο δηλώνει;

Πάντως, στην «κρεατομηχανή» του ανταγωνισμού και της τηλεθέασης των τηλε-σκουπιδιών, που διαπομπεύουν προσωπικότητες, καλλιεργούν το χαφιεδισμό, την εξοικείωση και τον εθισμό με την παρακολούθηση, τώρα επιδιώκεται να «αλεστούν» και παιδικές ψυχές και αυτό εγείρει πολλές ευθύνες για το πού μπορεί να φτάσει ο κατήφορος. Ωστόσο, η άμεση αντίδραση γονιών και εκπαιδευτικών του εν λόγω γυμνασίου, σ' αυτήν την ενέργεια είναι κάτι που πρέπει να ενισχυθεί και να αποκτήσει μαζικό χαρακτήρα, αφού μόνον ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να βάλει τέρμα σ' αυτήν τη μορφή εξαχρείωσης των νέων ανθρώπων. Αλλωστε, και το «Μπαρ», το άλλο αδελφάκι τηλε-σκουπίδι του «Μέγκα», πήρε ένα πρώτο μάθημα από τη λαϊκή κινητοποίηση στο Γαλάτσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ