Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ξεκίνησε η αποστολή των μηχανογραφικών

Ξεκίνησε χτες από το υπουργείο Παιδείας η αποστολή των μηχανογραφικών δελτίων, τα οποία θα κληθούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία από φέτος γίνεται πλέον μόνο με το σύστημα του Ενιαίου Λυκείου.

Το μηχανογραφικό δελτίο, το οποίο θα λάβουν οι τελειόφοιτοι της Γ' Λυκείου και θα κληθούν να το συμπληρώσουν μετά το τέλος των εξετάσεων, σε προθεσμία η οποία υπολογίζεται φέτος να αρχίσει το δεύτερο 15νθήμερο του Ιούλη, περιλαμβάνει δύο νέα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, και δύο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα οποία προήλθαν από την κατάτμηση του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής που υπήρχε στο περσινό μηχανογραφικό δελτίο.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει από φέτος σε αλλαγές στη βαθμολόγηση των γραπτών: Η προσαρμογή του προφορικού βαθμού από τρεις (3) που ίσχυε πέρυσι γίνεται δύο (2) και παράλληλα καταργείται η προφορική επανεξέταση από επιτροπή όσων έχουν γραπτό βαθμό μεγαλύτερο του προφορικού πάνω από τρεις μονάδες που ίσχυε πέρυσι. Αλλάζει επίσης ο τρόπος αναβαθμολόγησης των γραπτών και αν ο βαθμός του τρίτου καθηγητή - αναβαθμολογητή είναι μικρότερος από τους βαθμούς και των δύο πρώτων βαθμολογητών, ως γραπτός βαθμός του μαθήματος θα λαμβάνεται ο μικρότερος βαθμός που έδωσε ο ένας από τους δύο πρώτους βαθμολογητές. Μηχανογραφικό δελτίο θα κληθούν να συμπληρώσουν και οι απόφοιτου του Β' κύκλου των ΤΕΕ για την εισαγωγή τους στα ΤΕΙ. Οι υποψήφιοι αυτής της κατηγορίας πρέπει να καταθέσουν μηχανογραφικά από 3 έως 12 Απριλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ