Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πριμοδότηση των εμπόρων της εκπαίδευσης

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης

Επίκαιρη Ερώτηση για τα αυτοχρηματοδοτούμενα σεμινάρια πληροφορικής, τα οποία βρίσκονται υπό την αιγίδα διαφόρων επιστημονικών ενώσεων και τάζουν διορισμό ως αναπληρωτές καθηγητές πληροφορικής, κατέθεσε στη Βουλή για τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης.

«Το τελευταίο διάστημα έκαναν την εμφάνισή τους στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διάφορα φυλλάδια, κυρίως ιδιωτικών σχολείων, που καλούν τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτοχρηματοδοτούμενα σεμινάρια πληροφορικής, τα οποία βρίσκονται υπό την αιγίδα διαφόρων επιστημονικών ενώσεων. Ταυτόχρονα διαφημίσεις στον Τύπο για τα εν λόγω σεμινάρια, απευθύνονται σε πτυχιούχους πανεπιστημίων και τους καλούν να τα παρακολουθήσουν, αφού έτσι θα αποκτήσουν το δικαίωμα πρόσληψης ως αναπληρωτών καθηγητών πληροφορικής», επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι σε τοπικές εφημερίδες των Τρικάλων δημοσιεύτηκαν διαφημίσεις ιδιωτικής Σχολής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, στις οποίες υποστηρίζεται ότι η Ενωση Ελλήνων Φυσικών, σε συνεργασία με τη συγκεκριμένη σχολή και μετά από την παρακολούθηση προγράμματος 400 ωρών, προς 1.500 δραχμές την ώρα (600.000 δραχμές), χορηγεί σε πτυχιούχους ΑΕΙ - ΤΕΙ όλων των ειδικοτήτων, βεβαιώσεις, με τις οποίες θα μπορούν να διοριστούν ως αναπληρωτές στη δημόσια εκπαίδευση.

«Είναι δεδομένο ότι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών παίρνει τη μορφή πρόχειρης κατάρτισης, πράγμα που δείχνει πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το σχολείο και την εκπαίδευση. Οχι σαν παιδαγωγική διαδικασία, αλλά χώρο μετάδοσης δεξιοτήτων», σημειώνει ο Γ. Χουρμουζιάδης. Επίσης, αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα, αδιαμφισβήτητα πριμοδοτούν προκλητικά τους σχολάρχες και τους εμπόρους της εκπαίδευσης.

Ρωτά λοιπόν τον υπουργό Παιδείας αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι παραπάνω διαφημίσεις και οι κάτοχοι ανάλογου τύπου βεβαίωσης θα μπορούν να διοριστούν ως καθηγητές πληροφορικής. Γιατί δεν προχωρά η κυβέρνηση στη δημιουργία Πανεπιστημιακών Παιδαγωγικών Σχολών για κάθε ειδικότητα και πανεπιστημιακών τμημάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ