Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Να μη γίνει η Κρήτη ορμητήριο των ιμπεριαλιστών

Η πιθανή επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Ιράκ υπάρχει κίνδυνος να μετατρέψει το ελληνικό έδαφος σε ορμητήριο, τόνισε χτες στη συνέντευξη Τύπου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Η Αλ. Παπαρήγα έκανε κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα Χανιά, ειδική αναφορά στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει αμερικανική επίθεση κατά του Ιράκ και συνέδεσε αυτό το ενδεχόμενο με το ρόλο που επιφυλάσσουν στην Κρήτη λόγω των στρατιωτικών εγκαταστάσεων που διατηρούν στο νησί.

«Πρόκειται για ένα θέμα γενικότερο που όμως αφορά την Κρήτη. Ολες οι πληροφορίες που υπάρχουν, που δημοσιεύονται, μιλάνε για επικείμενη αμερικάνικη επίθεση στο Ιράκ και βάση εξόρμησης αυτής της επίθεσης θα είναι και η Κρήτη. Η Σούδα, η αμερικάνικη βάση της Σούδας θα παίξει το ρόλο της. Αυτό βέβαια δεν είναι ένα θέμα στενά των Κρητικών αλλά όπως και να το κάνουμε σας έλαχε, δυστυχώς, να έχει μετατραπεί η Κρήτη σε παράρτημα της αμερικάνικης στρατιωτικής και κατασκοπευτικής πολιτικής εναντίον των γειτονικών μας λαών. Ξέρετε, με την ηγεσία του Ιράκ, έχουμε και εμείς σαν Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ανοιχτούς λογαριασμούς, αλλά θεωρούμε εντελώς προσχηματικό αυτό που επιχειρείται, η επίθεση να γίνεται στο όνομα της αντίθεσης με το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν. Ας τον ανατρέψει ο ιρακινός λαός. Αυτοί θα αποφασίσουν τι θα κάνουν, θεωρούμε λοιπόν ότι η Κρήτη πρέπει να αποτελέσει ένα ιδιαίτερο πεδίο άνθησης ενός ακόμα πιο ισχυρού φιλειρηνικού κινήματος, γιατί ξέρετε, αν ο πόλεμος αυτός αναπτυχθεί - και από ό,τι φαίνεται έτσι είναι - η Κρήτη θα ζήσει άγριες στιγμές που θα έχουν επιπτώσεις και στα θέματα της δημοκρατίας και σε όλα τα άλλα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ