Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Να επιστρέψουν αμέσως οι Ελληνες στρατιώτες

«Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος κατά του λαού του Αφγανιστάν ούτε τελείωσε ούτε θα τελειώσει, αλλά θα κλιμακωθεί ευρύτερα». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται - εκτός των άλλων - και από το θάνατο των 7 Αμερικανών στρατιωτών, τονίζεται στη συνέχεια του κειμένου, οι οποίοι σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων των Αμερικανών για τον πλήρη έλεγχο της περιοχής.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, υπογραμμίζεται σ' άλλο σημείο της ανακοίνωσης, «στο βωμό της εξυπηρέτησης των κερδών του κεφαλαίου και της παγκόσμιας κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού δε διστάζουν να θυσιάσουν ακόμα και δικά τους παιδιά. Οι πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ κλιμακώνονται. Τα αμερικανικά στρατεύματα προετοιμάζονται να αναχωρήσουν για τη Γεωργία, την Υεμένη και τις Φιλιππίνες και οι πολεμικές μηχανές ανάβουν για επίθεση στο Ιράκ».

Οι τελευταίες εξελίξεις και η κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων αυξάνουν το ενδεχόμενο εμπλοκής στις επιχειρήσεις και των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται στο Αφγανιστάν.

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, την ελληνική κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, για την απόφασή της να στείλει Ελληνες στρατιώτες στο Αφγανιστάν, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, επιβεβαιώνοντας έτσι την άμεση συμμετοχή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του λαού του Αφγανιστάν, με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως τους Ελληνες στρατιώτες από το Αφγανιστάν πριν θρηνήσουμε θύματα.

Συγχρόνως, καλεί τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών να απαιτήσουν με τη σειρά τους την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από το Αφγανιστάν.

Ο ελληνικός λαός, καταλήγει η ανακοίνωση, δεν κέρδισε τίποτε από την παρουσία Ελλήνων στρατιωτών στη Βοσνία, στην Αλβανία, στο Κοσσυφοπέδιο και στο Αφγανιστάν. Αντίθετα κέρδισαν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές. Ο ελληνικός λαός πρέπει να κλιμακώσει τους αγώνες του κατά του ιμπεριαλισμού και παράλληλα να απαιτήσει την επιστροφή όλων των στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ