Τρίτη 23 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε ο ΔΕΣΦΑ

Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής 19 Αυγούστου ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), όπως ο ίδιος ανακοίνωσε το Σάββατο. Η κυβερνοεπίθεση αφορούσε μέρος της υποδομής πληροφορικής, καθώς κυβερνοεγκληματίες προσπάθησαν να έχουν παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία, με επιβεβαιωμένη επίπτωση στη διαθεσιμότητα ορισμένων συστημάτων, πιθανή διαρροή αριθμού αρχείων και δεδομένων και άλλα προβλήματα.

Στην ανακοίνωσή του ο ΔΕΣΦΑ ισχυρίστηκε ότι «κατάφερε να διασφαλίσει και να συνεχίσει τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) με ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο».

Επίσης, ότι «η διαχείριση του ΕΣΦΑ συνέχισε να λειτουργεί ομαλά, όπως και η προμήθεια με φυσικό αέριο όλων των σημείων εισόδου και εξόδου της χώρας με ασφάλεια και επάρκεια».

Τέλος, ο ΔΕΣΦΑ ανέφερε ότι ενημέρωσε «όλες τις αρμόδιες αρχές και οργανισμούς και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) καθώς και με το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την επίλυση του ζητήματος και την ελαχιστοποίηση τυχόν πιθανών επιπτώσεων», καθώς επίσης ότι «παραμένει ακλόνητος στη θέση του να μη συνδιαλέγεται με κυβερνοεγκληματίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ