Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
«Προσωρινά ελεύθερος» ο Καν

«Προσωρινά ελεύθερος» κρίθηκε χτες ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Καν, που παρουσιάστηκε χτες στο δικαστήριο, καθώς αντιμετωπίζει σειρά κατηγοριών με βάση την «αντιτρομοκρατική νομοθεσία» της χώρας.

Η απόφαση για τις κατηγορίες αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες. Οι συνήγοροι του Καν δήλωσαν «μη ικανοποιημένοι» με την χτεσινή απόφαση, λέγοντας ότι «το δικαστήριο θα έπρεπε να έχει απορρίψει την υπόθεση».

Η κυβέρνηση Καν «έπεσε» την άνοιξη, όταν μετά από υπερψήφιση πρότασης μομφής που στήριξαν και δυνάμεις που τον υποστήριζαν έως τότε, επέστρεψε στην εξουσία η οικογένεια Σαρίφ και το κόμμα Πακιστανική Μουσουλμανική Ενωση (που για χρόνια προέκρινε τη στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ). Ο Καν κατήγγειλε «συνωμοσία από το εξωτερικό» για την ανατροπή του, ενώ όλους αυτούς τους μήνες το κόμμα του (ΡΤΙ) οργανώνει αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Η ηγεσία του PTI είχε καλέσει τους οπαδούς του «να βγουν στους δρόμους και να κατευθυνθούν στην Ισλαμαμπάντ την επόμενη μέρα» που ο Καν θα φυλακιστεί, λέγοντας ότι «ο Καν αποτελεί την κόκκινη γραμμή μας». Ο ίδιος ο Καν κάλεσε τους δικαστές που θα αποφασίσουν «να σκεφτούν το μέλλον της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ