Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ στο Ιράν

Οι αμερικανικές επιδρομές στην ανατολική Συρία την περασμένη Τρίτη προβλήθηκαν χτες από αξιωματούχους του Πενταγώνου σαν έμμεσο πλην σαφές μήνυμα προς το Ιράν πως οι διαπραγματεύσεις Ουάσιγκτον - Τεχεράνης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα δεν επηρεάζουν άλλα ζητήματα όπως είναι ο πόλεμος στη Συρία. Αυτό είπε χτες ο αναπληρωτής υφυπουργός Αμυνας για θέματα πολιτικής Κόλιν Καλ, τονίζοντας πως οι επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία έγιναν σε εγκαταστάσεις «που χρησιμοποιούσαν ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονταν από το Ιράν και τους Φρουρούς της Επανάστασης».

Στο μεταξύ χτες ανακοινώθηκε πως την Τετάρτη τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις Αμερικανοί στρατιώτες από επίθεση με ρουκέτες που εξαπέλυσαν φιλοϊρανοί μαχητές στη Συρία.

Η επίθεση φέρεται πως έγινε σε αντίποινα για τα στρατιωτικά πλήγματα των ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Νάσερ Καναάνι καταδίκασε τα αμερικανικά πλήγματα ως «παραβίαση στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας», υποστηρίζοντας ότι το Ιράν «δεν είχε καμία σχέση με τους στόχους των (αμερικανικών) επιθέσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ