Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 - Κυριακή 28 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεθοδεύσεις στη σκιά του διαγωνισμού για τη ΛΑΡΚΟ

Δήλωση των εκλεγμένων με την «Αγωνιστική Ενότητα» στο Σωματείο Εργαζομένων, με αφορμή την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών

Μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μπορούν να διασφαλιστούν η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τονίζουν οι εκλεγμένοι με την «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ» στο ΔΣ του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν την Παρασκευή 26/8 με αφορμή την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών στους δύο διαγωνισμούς εκποίησης της ΛΑΡΚΟ και των μεταλλείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον διαγωνισμό του ειδικού εκκαθαριστή για τα μεταλλεία υποβλήθηκαν δύο προσφορές, από την κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την «AD Holdings» και την ιρλανδική «Commodity & Mining Insight», ενώ στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ υποβλήθηκε μία προσφορά, από την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - «AD Holdings». Οι διαδικασίες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με το άνοιγμα των φακέλων και το ενδεχόμενο ενδιαφέροντος και κοινού πλειοδότη στους δύο διαγωνισμούς, ενώ η ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ παραμένει «στον αέρα».

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι εκλεγμένοι με την «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ» Παναγιώτης Πολίτης, Γιώργος Κάζας, Δημήτρης Παπαϊωάννου και Παρασκευάς Ζυγογιάννης, επισημαίνεται αρχικά ότι τα Σωματεία παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τους εγκληματικούς διαγωνισμούς και τις επόμενες μέρες, με ενότητα, θα συντονίσουν τον αγώνα στη βάση των όποιων δεδομένων προκύψουν.

Και προσθέτουν: «Μέχρι σήμερα καταφέραμε όλοι μαζί να πάρουμε τις αποζημιώσεις και παράλληλα να αποφύγουμε την απομάκρυνση εργαζομένων από τη ΛΑΡΚΟ με ηλικιακά κριτήρια (55- και 55+) και διαχωρισμούς (εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και εργαζομένων στις εργολαβίες). Είμαστε όλοι στην εργασία, στις βάρδιες και στα πόστα μας, και συνεχίζουμε (...) Ο αγώνας θα φτάσει μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη».

Οι εκλεγμένοι με την «Αγωνιστική Ενότητα» καταγγέλλουν επίσης ότι η τοπική διεύθυνση του εργοστασίου, αντί να προχωρήσει στην υλοποίηση σχεδίου συντήρησης και επαναλειτουργίας, εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για σπίλωση και διάσπαση του Σωματείου. Στην κατεύθυνση αυτή σύμφωνα με την ανακοίνωση εντάσσεται και η προνομιακή μετάθεση συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, που έρχεται σε αντίθεση και με σχετική απόφαση του ΔΣ του Σωματείου.

«Το Σωματείο ειδικά στις σημερινές συνθήκες θα πρέπει να είναι κρυστάλλινο, και πρώτοι απ' όλους οι συνδικαλιστές, απομακρυσμένοι από οποιαδήποτε μεθόδευση σπίλωσής του. Μόνο έτσι θα αποτρέψουμε τη διάσπαση και θα επιτύχουμε τη μέγιστη συσπείρωση στον στόχο να διασφαλιστεί το μεροκάματο σε όλους», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Αγωνιστική Ενότητα». Και δηλώνουν ότι σε περίπτωση που ο προαναφερθείς συνδικαλιστής αποδεχθεί την προνομιακή μετάθεση, θα τεθεί ζήτημα παραβίασης των αποφάσεων του Σωματείου και πειθαρχικού ελέγχου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ